Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tyhle brýle musíte mít! Největší hity a trendy v obroučkách od světových značek

  • 2. dubna 2016 | 06:00

    Stejně tak jako oblečení, střihy, materiály nebo tvary bot či kabelek podléhají módním trendům, tak se mění i obroučky a tvary brýlí. Nezáleží na tom, jestli jsou sluneční nebo dioptrické, důležité je, v čem jsou skla zasazena. Právě teď je v kurzu pět základních stylů. Máte doma aspoň jeden z nich?

  • Kulaté obroučky

    Autor: prada
    Kulatý tvar brýlí nesluší každému tvaru obličeje. To, že jsou právě v kurzu, neznamená, že je musíte mít, pokud se v nich necítíte. Naštěstí jsou ještě další možnosti. Prada například přišla se stylem Minimal Baroque, který využívá zdobnosti barokního stylu, ale v tom nejminimalističtějším provedení. Brýle se vyznačují velikostí a zdobnými nožičkami kopírujícími prvky tohoto uměleckého stylu. Speciální skládací brýle Pecrol Cellor jsou blízce spojeny s filmovým byznysem a režisér Wim Wenders k nim natočil takový malý film. 

    Video se připravuje ...
    Persol_Video_Wim_Wenders • VIDEO: persol

  • Zrcadlovky

    Autor: Emporio Armani
    Brýle se zrcadlovými skly jsou také in. Emporio Armani se spojil s oblíbenou hudební hvězdou Calvinem Harrisem, protože dokáže zaujmout masy nejen svou hudbou, ale také energií. Calvin si jejich brýle velice oblíbil a v roli modela se cítil jako rybka ve vodě. Také Prada přišla se svým pojetím zrcadlových brýlí v pestrých barvách, řadu nazvali Line Rossa. 

  • Tenké rámy

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Vogue
    Oproti předchozí hipsterské sezoně, kdy frčely silné retro obroučky, přichází zpět zužování. Vogue a jeho kolekce Textury přináší na nožičkách brýlí různé vzory inspirované "přirozenou krásou múz". Jednou z nich se stala modelka Adriana Lima – a tím pádem i svěží květinové vzory Jižní Ameriky. Emporio Armani zase zkombinoval gumu a hliník a Versace použil matnou kůži v kombinaci s kovovým detailem. 

  • Minimalismus

    Video se připravuje ...
    Michael Kors • VIDEO: Michael Kors
    Michael Kors jednoduchost dokrášluje motivem řetízku, který je typickým a rozpoznatelným detailem používaným na jeho kabelkách a špercích. Prada přišla s kolekcí s retro nádechem nazvanou Prada Journal. Pokud jste fanynkou lesklých hadích šupin, pak se vám jistě bude líbit kolekce Serpenti od Bvlgari, která hadí motiv jako symbol moudrosti, života a věčnosti používá na svých brýlích. 

  • Pastelové barvy

    Video se připravuje ...
     • VIDEO:  VD_BV_GiardiniItaliani
    Poprvé v historii značky Prada se v jedno spojily dva jejich symboly. Pastelově zbarvená kůže Saffiano a trojúhelníkové logo. Bvlgari se zase nechalo inspirovat královskými zahradami, a tak na drobných detailech najdete přesnou geometrii květinových koberců v kontrastu s pastelovými obroučkami. 

Klíčová slova:  móda, trendy, brýle, obroučky, VIDEO
Diskuse ke článku
.