Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Oblečte se do barev jara: Vyzkoušejte světle růžovou!

1. dubna 2016 | 06:00

Světle růžová a bledě modrá jsou barvami roku 2016. Nejvíce se však v módě odrazí už teď na jaře. Přidají se tak k jarním stálicím v podobě kanárkově žluté, sytě červené a meruňkově oranžové. Jaké konkrétní kousky v jemném růžovém tónu jsou k dostání v obchodech?

Komu sluší? Všem!

Pokud růžová nikdy nebyla vaší oblíbenou barvou, je na čase to změnit. Jemný odstín pudrově růžové totiž sluší všem bez ohledu na věk, postavu, barvu vlasů nebo odstín pleti. Proto ji mohou do svého šatníku zařadit třeba i starší ženy, které byly naučené, že růžová je pouze pro mladší ročníky.

Když máte nějaké to kilo navíc, pravděpodobně nebudou nejlepší volbou celorůžové šaty. Černá pouzdrová sukně a pudrová halenka vám však krásně sednou. Další možností jsou růžové doplňky, které z obyčejného outfitu vytvoří módní záležitost.

Kombinujte!

Červánková růžová je ryze ženskou barvou, která působí velmi něžně a romanticky. Pokud chcete svůj outfit vést tímto směrem, spojte ji s dalšími jemnými pastelovými tóny. Skvěle si rozumí s bledě modrou, meruňkovou, béžovou nebo třeba mátovou. Nezapomínejte ani na trendy šedou, se kterou tvoří harmonickou dvojici. Nebojte se postavit celý model na jemných odstínech, protože letos na jaře i v létě hrají prim a odsouvají neonové barvy na vedlejší kolej.

V případě, že nejsou romantické outfity nic pro vás, nemusíte se bát mixovat různé styly. Něžná růžová vypadá skvěle i ve spojení s černou kůží, temně modrou nebo třeba zemitými tóny v podobě hnědé či lahvově zelené.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Sledujte i další módní trendy!