Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Džínové sukně jsou zpět: Noste je do města i na zahradní grilování!

7. května 2015 | 06:00

Nosíte ráda sukně? Pak si rozhodně letos musíte pořídit alespoň jednu džínovou! Denim je sice nesmrtelný, ale džínové sukně se na pár let dostaly do ústraní. A právě teď se vracejí zpět! Poradíme vám, kde pořídíte skvělé kousky a jaké délky jsou nejvíc in.

Džínové sukně patřily ještě před pár lety mezi klíčové kousky, které nesměly chybět v žádném ženském šatníku. Jsou maximálně pohodlné, protože drží svůj tvar, ale zároveň nikde netlačí a cítíme se v nich příjemně. Když navíc sáhnete po tenké strečové džínovině, budete se v sukni cítit skvěle i v těch nejparnějších letních dnech.

Vyberte si délku

Pokud jste před lety nosila mini a stále máte nohy jako modelka, klidně můžete oprášit svůj starý kousek a zase v něm začít dělat parádu. V případě, že se na velké odhalování necítíte, pořiďte si džínovou sukni áčkového střihu, která končí těsně nad koleny, nebo propínací sukni sahající až ke kotníkům, kterou ocení především starší ženy.

Zara, 999 Kč
Autor: archiv firem

Při pořizování nové sukně si dejte pozor na střední délku do půli lýtek, která opticky výrazně zkracuje nohy a veškerou pozornost odvádí právě na lýtka. Taková délka si perfektně rozumí s vysokými podpatky, které nohy zeštíhlí a prodlouží.

Kombinujte

Než se počasí umoudří a přijdou teplé jarní dny, můžete k džínové sukni obléknout legíny, pohodlné kecky a lehký bomber nebo kožený křivák. Nebojte se mixovat i různé odstíny denimu. K tmavě modré sukni bude skvěle vypadat světlejší džínová košile nebo bundička.

V létě odhalte nožky a kombinujte džínové sukně s hravými tričky s potisky a nápisy nebo průsvitnými halenkami. Pokud se chystáte vyrazit na grilovačku, obujte žabky nebo plátěné espadrilky. Když v džínové sukni vyrazíte do města, dejte přednost lodičkám nebo sandálkům na klínu.

Inspirujte se v naší fotogalerii!