Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klíčové kousky pro jaro 2015: Ty zkrátka musíte mít!

  • Jaro je za dveřmi!
    18. března 2015 | 06:00

    Každá sezona s sebou přináší takzvané must have kousky. To je oblečení, bez kterého se milovnice trendů zkrátka neobejdou. Letos se můžeme těšit na lichotivé košilové šaty, romantické bílé lodičky a rafinované sukně s rozparky. Jak se vám žhavé jarní trendy líbí?

  • Košilové šaty

    Propínací šaty připomínající dlouhou košili jsou hitem letošní jarní sezony a na výsluní se udrží i během celého léta. Mohou být jakkoliv dlouhé, s krátkým i dlouhým rukávem a ve všemožných barevných provedeních. Jsou pohodlné, ležérní, ale zároveň elegantní a sexy. Základem je propínání na knoflíky nebo cvočky a podobnost s klasickými košilemi. Uvidíte, že si je zamilujete!

    Asos.com, cca 1500 Kč
    Autor: archiv firem
  • Bílé lodičky

    Zatímco loni na jaře frčely především lodičky v tělové barvě, letos tento přirozený tón střídá pastelově bílá. Můžete si pořídit klasické lodičky, ale i sandálky na podpatku nebo na platformě. Bílé elegantní botky se hodí jak ke sportovnějšímu outfitu složenému třeba z džín a projmuté halenky, tak i k romantickým šatům s květinovým potiskem.

  • Rovné zkrácené džíny

    S přicházejícím jarem si váš šatník rozhodně zaslouží nový přírůstek v podobě rovně střižených džínů. Ty by navíc měly být lehce zkrácené, aby vám vykukovaly kotníky. K takové délce se skvěle hodí jakékoliv sandálky nebo pohodlné tenisky. Pokud se bojíte, že vám bude tento střih zkracovat nohy, kombinujte džíny s podpatky.

    Asos.com, cca 1000 Kč
    Autor: archiv firem
  • Sukně s rozparkem

    Nosíte ráda sukně? Pak vás určitě bude zajímat, že hitem letošního jara jsou sukně s rozparky. Je jedno, jestli sukně sahá do půli stehen, lýtek nebo až na zem, každý rozparek se počítá. Můžete vsadit na klasickou pouzdrovou sukni s rozparkem na boku, odvázat se v minisukni s rozparkem na stehnu nebo se vznášet ulicemi v maxisukni hned s několika rozparky. Je to zkrátka jen a jen na vás!

    Zara, 999 Kč
    Autor: archiv firem
  • Pruhovaná košile

    V pruhované halence nebo topu na jaře jednoznačně zazáříte. Jednak pruhy a proužky jsou zkrátka nesmrtelné, jednak žensky střižené halenky dokážou jakémukoliv outfitu dodat potřebný punc elegance. Ať už zvolíte vodorovné, nebo svislé pruhy, klasickou námořnickou kombinaci tmavě modré a bílé, nebo něco nevšedního, budete in a jaro přivítáte, jak se patří!

    Mango, 899 Kč
    Autor: archiv firem
  • Trenčkot

    Trench coat je klasika všech klasik, která bude letos na jaře opět zářit! Původně lehký kabát pro členy britské armády se později stal ikonickým kouskem šatníku snad každé ženy milující nadčasové kousky. Nebojte se do trenčkotu investovat klidně i větší částku, protože je opravdu nesmrtelný a nosit ho budete ještě několik sezon.

    s.Oliver, 4449 Kč
    Autor: archiv firem
  • Květinové potisky

    Stejně jako loni se jaro nese ve znamení květinových vzorů. Jestli máte v šatníku nějaký kousek už z loňska, máte vyhráno! Pokud ne, nezoufejte, obchody jsou doslova zaplaveny. Ať už si vyberete květinový top, sukni, šaty, nebo balerínky, budete krásná a trendy!

    AX Paris, zoot.cz, 1349 Kč
    Autor: archiv firem
  • Zvonáče

    Přední světoví návrháři ve svých nových kolekcích předvedli, že typický módní styl 70. let letos hlásí velký návrat mezi trendy. Ať už se vám to líbí nebo ne, jaro ovládnou retro zvonáče. Pokud k nim máte po letech "kralování" mrkváčů a cigaretových střihů odpor, vezměte je na milost alespoň v kabince. Třeba zjistíte, že rozšířené nohavice lichotí vaší postavě, a zamilujete si je!

    Asos.com, info o ceně na webu
    Autor: archiv firem
  • Květinové náhrdelníky

    Výrazným trendem v oblasti šperků budou letos na jaře bezesporu masivní květinové náhrdelníky. Ty nejsou určeny pro běžné nošení, protože se nehodí jen tak k nějakému outfitu. Vypadají skvěle na jednobarevných šatech a halenkách, ke kalhotám je nenoste!

    Mohito, 599 Kč
    Autor: archiv firem
  • Kabelky s třásněmi

    Dalším jarním trendem inspirovaným 70. lety jsou kabelky s třásněmi, které každému outfitu dodají potřebný šmrnc. Nebojte se je kombinovat s elegantními i sportovnějšími prvky, dokonale totiž ladí ke každému stylu!

    H&M, ilustrační fotografie
    Autor: archiv firem

Diskuse ke článku
.