Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jarní novinky z plus size kolekcí: Květované šaty i kalhoty do velikosti 64!

23. března 2015 | 06:00

Jaro je tu a na své si v nových kolekcích konečně přijdou i ženy, které mají klidně i několik kilogramů navíc. Pečlivě jsme zapátraly v plus size kolekcích oblíbených módních obchodů a našly pro vás ty nejjarnější kousky, které si zamilujete.

Už dávno jsou pryč doby, kdy ženy s velikostí 44 a více nemohly sehnat žádné trendy oblečení. V dnešní době vycházejí boubelkám vstříc oblíbené módní obchody F&F, Mango, Lindex nebo H&M, ve kterých se s každou novou sezonou objeví i nová plus size kolekce plná aktuálních módních trendů i nadčasových kousků.

Řada značek vyrábí celé své kolekce až do velikosti 50 nebo 52, jako například Marks and Spencer či Next. A dokonce i v prodejnách Zara, Mango, Reserved, Orsay či Pietro Filipi narazíte na kousky ve velikosti 44. A v Promodu jsou k dostání dokonce velikosti 46 a 48. Zkrátka konečně někomu došlo, že i ženy, které nechrastí kostmi, mají nárok na módní a sexy oblečení.

Co je in?

Stejně jako v základních kolekcích se i v těch plus size objevují obdobné jarní trendy. Není tedy nouze o typicky jarní květinové potisky, které se však většina boubelek bojí nosit. Přitom jsou k dostání vhodně střižené šaty poseté květinami i ve velikosti 48. Stejně tak se ženy s kilogramy bojí pastelových barev, které ale k jaru neodmyslitelně patří. Takže – i když máte velký zadek nebo špíčky, klidně vyrazte do ulic v kanárkově žluté sukni nebo nebesky modrém sáčku. 

plnekrivky.cz, 3190 Kč, až do velikosti 62
Autor: archiv firem

Sluší všem

Asi nejuniverzálnějším trendem letošního jara a léta jsou takzvané košilové šaty, které lichotí opravdu každému typu postavy. Stačí si jen najít ty pravé a sladit je tak, abyste se cítila sebevědomě, sexy a hlavně svá!

Dalším velkým hitem jsou i dlouhé cardigany, které vypadají stylově, ale zároveň dokážou zakrýt kdejaký nedostatek. Takový svetr si můžete klidně pořídit v jednoduchém šedém provedení a oživit ho páskem, broží, šátkem nebo nápadným topem.

Největší hity z plus size kolekcí naleznete v naší fotogalerii!