Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zimní masky za pár korun: Na pleť, vlasy i chodidla

  • V zimě si dopřejte péči v podobě domácích masek nejen na vlasy.
    6. ledna 2015 | 06:00

    Suché ruce, rty, lámavé vlasy, třepící se nehty a dehydratovaná kůže, naprostá klasika v zimních měsících. Naší pokožce dávají mráz, vítr i přetopené místnosti pořádně zabrat. To nejlepší, co pro ni můžete udělat, je dodržovat pitný režim a rozmazlovat ji. Ideálně domácími maskami, které zvládnete namíchat během chvilky, jsou směšně levné a udělají vám větší službu než klasická kosmetika. Jsou totiž plné toho nejlepšího, co si můžete z přírody vzít.

  • Kokosová maska na vlasy

     

    Ať už v zimě chodíte v čepici či bez ní nebo chcete svým vlasům dodat jen trochu lesku a "šťávy", dopřejte si jednou týdně přírodní masku na vlasy z ingrediencí, které se vám velmi pravděpodobně povalují v kuchyni.

     

    Kokosový olej
    Autor: shutterstock.com
    To nejjednodušší, co pro své vlasy můžete udělat, je dopřát jim prostý kokosový olej. Má schopnost hydratovat a zvláčňovat pokožku a zabránit jejímu vysychání. V létě regeneruje a hydratuje po opalování, v zimě chrání před mrazem.

     

    Jak jej použít? Jednoduše jej naneste do celé délky vlhkých vlasů, vmasírujte do pokožky hlavy a nechte působit 20 až 30 minut. Poté olej z vlasů dvakrát vymyjte šamponem bez škodlivých látek a upravte tak, jak jste zvyklá.

  • Avokádovo-olivová maska na pleť

     

    Avokádo
    Autor: shutterstock.com
    Avokádo je nejenom dokonalá potravina, pokud přemýšlíte, jak zhubnout, ale i perfektní péčí pro vaši zimou vysušenou a podrážděnou pokožku. Navíc je velmi jednoduchá na přípravu a vyjde vás na pár korun.

     

    Jednoduše oloupejte zralé avokádo, rozmačkejte ho vidličkou, přidejte trošku olivového oleje a naneste na vyčištěnou pleť. Tato maska dodá pleti potřebnou hydrataci, a navíc ji "nakopne" vitaminy, minerály a antioxidanty. Jako bonus má avokádo také přirozenou vlastnost vyhlazovat jemné vrásky.

  • Okurková maska na chodidla

     

    Okurka
    Autor: shutterstock.com
    Maska, na kterou nedá dopustit pedikérka světových celebrit, jako jsou Liv Tyler nebo Uma Thurman, vás překvapí nejen svou nízkou cenou, ale také dokonalým efektem. Suroviny, které k její výrobě potřebujete, totiž tvoří dokonalý koktejl k odstranění odumřelých kožních buněk, osvěžení, hydrataci a hloubkovému zjemnění namáhané kůže na vašich patách.

     

    V kuchyňském robotu rozmixujte dvě salátové okurky, dvě lžíce citronové šťávy a dvě lžíce olivového oleje na jemné pyré. To rozdělte do dvou silnějších plastových sáčků a do této směsi ponořte svá chodidla na 5 až 10 minut. Poté opláchněte teplou vodou.

  • Banánovo-kokosová maska na ruce

     

    Banán
    Autor: shutterstock.com
    Tuto super účinnou masku je ideální aplikovat při sledování vašeho oblíbeného seriálu. Dlouhá doba působení je totiž základ pro to, abyste měla ruce jako z alabastru.

     

    V misce smíchejte rozmačkaný banán, dvě lžíce kokosového oleje a lžíci oleje, který máte ráda (mandlový, levandulový, jojobový apod.). Všechny ingredience dobře promíchejte a směs rozdělte do dvou latexových (nepudrovaných) rukavic. Koupíte je běžně v drogerii. Natáhněte na ruce a nechte působit alespoň 30 minut. Poté umyjte teplou vodou a natřete svým oblíbeným krémem na ruce, ideálně bez silikonů.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.