Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Plesové róby: Šlehačkový dort už nefrčí a na výstřihy zapomeňte!

15. ledna 2015 | 06:00

Plesová sezona je v plném proudu! Pokud se právě chystáte na nějaký zimní bál, zapomeňte na obyčejné černé koktejlky a proměňte se na jeden večer v princeznu. Vybraly jsme pro vás ty nejkrásnější večerní róby, které si zamilujete.

Buďte rafinovaná

Ve světě celebrit sice právě teď frčí laciné odhalování, ale rafinovaným střihům naštěstí stále ještě neodzvonilo. Zapomeňte tedy na hluboké výstřihy a nekonečné rozparky a raději odhalte záda. Uvidíte, že váš model nenechá jednoho muže klidným.

Šlehačkový dort už nefrčí

Kromě laciných střihů jsou zapovězené róby s nadýchanou sukní, která připomíná cukrovou vatu nebo šlehačkový dort. Příliš zdobené a blýskavé šaty jsou už také pasé. V jednoduchosti je krása!

Asos.com, cca 2800 Kč
Autor: archiv firem

Pozor na prádlo

Ať už zvolíte jakýkoliv střih šatů, vždy mu musíte přizpůsobit i podprsenku. Ta nesmí nikdy z šatů vylézat, i kdyby měla naprosto totožný odstín. Do většiny šatů stačí klasická podprsenka s odepínacími ramínky. Na ty silikonové raději zapomeňte – jsou vidět a nepůsobí esteticky, protože se zařezávají do ramene.

Nezapomeňte na doplňky

K plesové róbě vždy zvolte hodící se psaníčko. Za absolutní faux pas se totiž považuje kombinace dlouhých večerních šatů a kabelky na běžné nošení. I kdyby byly oba kousky dokonale sladěné, nikdy se nesmí nosit společně.

Co se týče bot, platí zde také jasné pravidlo, že obuv musí být uzavřená. I když máte šaty až na zem, sandálky nebo ošoupané staré lodičky stejně nezakryjete.

Šperky volte s rozvahou, musí šaty jen rozzářit, ne zastínit. Bohatě tedy stačí výrazné náušnice a sladěný elegantní náramek.

Krásné večerní róby si prohlédněte v naší fotogalerii!