Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vyzkoušely jsme za vás: Kde se vejdete do velikosti M a kde potřebujete XL

Není Mko, jako Mko!
9. října 2014 | 06:00

Co se týče nakupování, jsem poměrně konzervativní. Nejčastěji nakupuji asi ve třech oblíbených obchodech, kde se vždy perfektně vejdu do velikosti M. Když jsem se rozhodla trochu"zaexperimentovat" a navštívit i jiné obchody, byla jsem v šoku. V jednom z nich jsem se stěží nasoukala do velikosti XL. Proto jsem se rozhodla vyrazit do nákupních center a zjistit, kde velikosti opravdu odpovídají, a kde vůbec.

Určitě se to stalo každé z nás. Vyrazíme do obchodů s jasným cílem, pořídit si nové džíny. Přijdeme do obchodu, sáhneme po své velikosti a v kabince zjistíme, že se do ní nevejdeme. Kdežto ve vedlejším obchodě nám ta samá velikost padne jako ulitá. Kde velikosti opravdu odpovídají psanému číslu a kde musíte sáhnout po oblečení třeba i o dvě čísla větším? V každém obchodě jsem vyzkoušela strečové slim džíny a propínací košili, obojí velikosti M. Jak to dopadlo?

Kde velikosti odpovídají?

Ze všech obchodů, které jsem navštívila, odpovídalo oblečení psaným velikostem jen v Lindexu, C&A a Orsay. V těchto obchodech mi perfektně padly jak džíny, tak i košile. Zde se nemusíte bát, že skončíte v kabince s oblečení o dvě velikosti větším.

Největší rozdíly

V H&M jsem vyzkoušela džíny a košili značky Divided i značky H&M, vše ve velikosti M. Ani jedny z kalhot neodpovídaly psané velikosti, a to opravdu výrazně. Po vyzkoušení dalších velikostí jsem byla v šoku, bez problémů jsem totiž oblékla až džíny ve velikosti XL. Stejně nemilé překvapení mě čekalo v Mangu, kde velikost džín M odpovídala spíše XS.

Košile Divided velikosti M odpovídá spíše velikosti S. Oproti tomu košile značky H&M obdobného střihu mi padla jako ulitá.

Vyražte do obchodů, víme, kde mají ty nejlepší podzimní kousky.
Autor: shutterstock.com

O číslo menší

V obchodech Tally Weijl vždy sáhněte po oblečení o číslo větší, než jste zvyklá. Vyzkoušela jsem to nejen na džinech a košili, ale také na podzimním kabátku i propínacích šatech. Vše mi perfektně sedělo ve velikosti L.

Vršek odpovídá, kalhoty nikoli

V obchodech Terranova a New Yorker mě překvapilo, že košile i jiné vršky naprosto odpovídaly psané velikosti, kdežto džíny i jiné kalhoty byly zhruba o číslo menší, než daná velikost.

A jaké zkušenosti s velikostmi v obchodech máte vy? Napište nám je do komentářů.