Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

6 znamení, že váš šatník potřebuje předvánoční úklid!

  • Praská vaše skříň ve švech? Musíte se zbavit zbytečných kousků!
    13. prosince 2014 | 06:00

    Určitě se shodneme, že generální předvánoční úklid je pořádná otrava! Mytí oken, drhnutí kuchyně, blýskání koupelny a spousta dalších činností, které nám z vánočních svátků klidu dělají spíše svátky otročiny. Zkuste si úklid zpříjemnit přeorganizováním šatníku, který si čistotu zaslouží stejně jako okna a koupelna.

    Nevztekejte se nad špatně vypraným prádlem. Buďte rádi, že nemusíte prát jako naši předci.
    Autor: Shutterstock.com
  • Nemůžete najít oblečení

     

    Prohlížela jste si zhruba rok staré fotografie, na kterých vám to v tom červeném topu zatraceně slušelo, nebo jste si zkrátka jen vzpomněla, že jste dříve často nosila ty slim džíny s vyšisováním na stehnech? Pokud vám hledání zapomenutého oblečení zabere více jak 15 minut, znamená to jen jedno jediné: vaše skříň nebo šatník potřebují generální úklid!

    Autor: Shutterstock
  • Nové kousky se už nikam nevejdou

     

    Zjistila jste, že po sesbírání všeho poházeného oblečení po bytě se vám více než pět kousků nevejde do skříně? I když máte pocit, že obsah vašeho šatníku plně využíváte, určitě se během úklidu najde oblečení, které už nějaký ten pátek nespatřilo světlo světa.

    šatní skříň
    Autor: Shutterstock.com
  • Koš na prádlo praská ve švech

     

    Pokud vám přijde, že perete čím dál častěji, a v přetékajícím koši na prádlo zabírá vaše oblečení nejvíce místa z celé rodiny, je čas se některých kousků zbavit. Pokud nemáte srdce některé obnošené kousky vyhodit, darujte je na charitu nebo uložte do krabice, kterou zasunete do sklepa nebo na půdu.

    Nevztekejte se nad špatně vypraným prádlem. Buďte rádi, že nemusíte prát jako naši předci.
    Autor: Shutterstock.com
  • Oblečení s cedulkami

     

    Zapátrejte v paměti, kolik kousků oblečení ve vaší skříni má ještě pořád cedulku, protože jste je rok od nákupu ještě neoblékla. Pokud je to jedna halenka, vezměte ji ještě na milost. V případě, že je fungl nových kousků více než pět, dejte alespoň třem z nich sbohem a uvolněte místo oblečení, které často nosíte.

    Autor: Profimedia
  • Všechny džíny jsou stejné

     

    Je sice fajn, že přesně víte, který střih kalhot vaší postavě lichotí, ale jestli půlku skříně zabírají patery totožné džíny, něco je špatně. Zkuste trochu zariskovat a pořídit si i jinak střižené i jinak barevné kalhoty a třeba budete příjemně překvapená, jak vám sluší.

    Autor: Shutterstock
  • Obalená ramínka

     

    Ruku na srdce, kolik kousků oblečení věšíte na jedno ramínko? Pokud se prohýbá pod tíhou hned několika svetříků, možná je čas nějaký z nich vyřadit. Uvidíte, že hned po úklidu oceníte, jak snadno se k oblečení dostanete, jak lehce ho sundáte z ramínka a jak se jako mávnutím kouzelného proutku stane váš šatník přehledným.

    Autor: Shutterstock.com

Klíčová slova:  móda, skříň, šatník, oblečení, úklid, vánoce
Diskuse ke článku
.