Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co je letos trendy? Ortopedické pantofle a sandále! Koupíte si je?

23. července 2014 | 06:00

Módní designeři se letos opravdu vyřádili a vpustili do světa módy prapodivný trend, ošklivé pantofle a sandále, které se staly jedním z největších hitů roku 2014. Podívejte se na kousky, které jsme pro vás vybraly.

Ve skutečnosti se nejedná o žádnou novinku, ale o mimořádný a překvapivý comeback z 90. let. Klasické "školní"pantofle i sandále frčely už před lety a nikdo nečekal, že se znovu vrátí do ulic a už vůbec ne na přehlídková mola. Ať už se nám to líbí, nebo ne, letos zkrátka platí, čím robustnější boty, tím lepší.

TopShop, cca 800 Kč.
Autor: archiv firem

Školní přezůvky

Páskové pantofle rozhodně všichni důvěrně známe. Už dávno však nejsou výsadou školáků, ani se nepočítají jen za domácí přezůvky. Letos byste je podle módních návrhářů měla nosit nejlépe po celé léto a občas do nich obout i hravé ponožky. Z tohoto trendu jsou nejvíce nadšení vyznavači stylu "normcore", kteří se snaží vypadat co nejprůměrněji. 

Podle trendů se "školní" pantofle hodí nejvíce k šatům a sukni, aby rozbily něžný nádech, které šaty celému outfitu dodávají.

Ortopedické sandále

Spolu s pantoflemi přichází na scénu i nevzhledné sandále, které by vám schválil snad každý ortoped. Jsou ošklivé, leč pohodlné a s trochou nadsázky i vtipné a hravé. Některé mají platformu, jiné září všemi barva, ale všechny jsou letos trendy a podle módních odborníků i nezbytným letním doplňkem. 

Crocs, cca 1000 Kč.
Autor: archiv firem

Plastové boty

Při pohledu na pantofle a sandále si vzpomínám na návrat plastových bot, který před pár lety všechny ženy spíše znechutil, než potěšil. Trvalo to sice nějaký ten pátek, ale dnes na ně většina žen nedá dopustit. Například značky Crocs, Melissa i MEL, které vyrábí plastové boty, jsou jedny z nejprodávanějších u nás. Tento si trend si své místo na módní výsluní vydobyl, podaří se to i robustním pantoflím a sandálům?

Trendy sandále a pantofle si prohlédněte v naší fotogalerii!