Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tartanový potisk ovládne podzim: Inspirujte se tradičním skotským vzorem!

6. října 2014 | 06:00

Typicky skotský kostkovaný vzor, neboli tartan bere útokem všechny kolekce luxusních značek i běžných obchodních řetězců. Letos opravdu nečekejte jen klasické kostkované košile a skládané sukně, kostka se obtiskla na všechny části šatníku i na doplňky.

 

Kde se vzal tartan?

V minulosti šlo o hustě tkanou vlněnou látku, ze které se dodnes vyrábí tradiční skotské sukně, neboli kilty. V dnešní době je tartan synonymem pro kostkovaný vzor, který byl u nás spojován se školními uniformami, vyznavači punku a pionýrskými "flanelkami". Dnes už víme, že outfit oživený kostkou, mohou nosit ženy jakéhokoli věku, tvaru postavy i barvy vlasů. Sluší prostě všem!

Nejen červená

Tentokrát nezůstalo jen u klasické červeno-černé kostky, do hry se přidávají i další všemožné barevné kombinace. Nutno ovšem podotknout, že červená je prostě základ, který nesmí v tartanovém potisku chybět!

Jennyfer, cca 600 Kč.
Autor: archiv firem

Přidejte rtěnku

Pokud chcete být nepřehlédnutelná, slaďte s tartanovým outfitem i vaše líčení. Tváře nezapomeňte zvýraznit růží, oči zvětšete pomocí řasenky a především nezapomeňte nanést rudou rtěnku, která dodá celkový šmrnc.

Kombinování

Přestože si tartan oblíbíte, nikdy nekombinujte několik kostkovaných kousků oblečení ani doplňků. Vzory mohou být byť jen nepatrně odlišné a vy se tak dopustíte módního faux pas. Pokud například obléknete sukni s tartanovým vzorem, kde převládá červená barva, obujte červené lodičky, nebo si vezměte červenou kabelku. Tento způsob ladění outfitu má zelenou!

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!