Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Móda do bouřky a deště: Buďte stylová, i když nám počasí nepřeje!

30. července 2014 | 06:00

Předpověď počasí není příliš příznivá, ale prázdniny si můžete užít i v bouřce a dešti. Stačí se obléknout do stylového oblečení do deště, díky kterému si užijete letní dny, i když občas zahřmí a zaprší.

Tento týden nás čekají občasné přeháňky, ale i ustavičné lijáky a bouřky, proto se vyplatí pořídit si co nejrychleji trendy kousky, které vás před deštěm ochrání.

Ve stylovém pršiplášti a veselých holinkách klidně můžete vyrazit na romantickou procházku, dobrodružný výlet i na nákupy do města, aniž byste si zničila účes a po zbytek dne sušila promočené tenisky.

Holinky stále frčí

Obrovskou výhodou dnešní doby je, že za pláštěnku a holinky se už nemusíte stydět. Dřívější neforemné pršipláště se totiž proměnily v nepromokavé parky a projmuté bundičky a černé holinky s humpoláckou podrážkou dávno vystřídaly veselé, odlehčené gumáky, ve kterých můžete bez problému vyrazit klidně i do města. A deštníky? Ty se staly nezbytným módním doplňkem.

Blooming Brollies Triple Frill, Zoot.cz, 699 Kč.
Autor: archiv firem
Vsaďte na barvy a vzory

Letos rozhodně nešlápnete vedle, když si pořídíte nějaký stylový kousek do deště v pastelových či neonových barvách nebo s divokými i tradičními vzory. Frčí květiny, pruhy, puntíky, geometrie a samozřejmě i nesmrtelné safari.

Uvidíte, že sychravé dny budou ve veselém outfitu mnohem radostnější, než kdybyste se zahalila do černé. Možná se také stane, že se díky těmto stylovým kouskům budete z kapek deště dokonce radovat.

Gumové boty

Pokud vás na fesťáku, v kempu či na výletě zastihne déšť, ale teplota je stále velmi vysoká, vsaďte na gumové boty. Nebude vám v nich takové horko jako v holinkách a až přeháňka ustane, lehce je usušíte hadříkem nebo papírovým kapesníčkem. Navíc vypadají opravdu stylově a v kombinaci s dívčí pláštěnkou přehozenou přes lehké šaty nebo šortky, jsou dokonalé.