Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pruhy, kotvy a vítr v plachtách: Zkuste námořnický styl

29. července 2013 | 06:00

Červená, modrá, zlatá, bílá, pruhy, kotvy a nádech retra. To všechno má v sobě móda, která se zrodila u námořníků. Kdo by to kdy čekal, že tak nadčasový a nesmrtelný trend, který navíc inspirovali muži, bude jednou vládnout šatníkům mnoha žen.

Sluší každému. To je její velká výhoda. Nosit ji mohou ženy (i muži) vysocí, nízcí, hubení, nebo silnější. Protože je totiž tento trend tak oblíbený, najdete ho téměř v každém obchodě, ve všech velikostech a dokonce i barevných provedeních.

Nehynoucí klasika. I tak by se dal nazvat styl, který se už od svého vzniku přisuzuje právě námořníkům. Ale kdo s ním doopravdy přišel mezi širší povědomí?

Byla to módní ikona a matka stylu, Coco Chanel. Když totiž v roce 1917 svým zákaznicím nabídla první pruhované triko, už se na něj nezapomnělo. A nezapomene.

Drsná romantika
PROMO MODA
Autor: Archiv firem

Nemusíte být pořád jen za romantičku a královnu všech slušňaček. Oblékněte si šaty a doplňte je pruhovanými klínky. Princeznovský look rozbijte rudou rtěnkou, červeným páskem a zlatou kotvou. Pokud si troufáte, uvažte do hlavy šátek, tzv. bandanu. Outfit pak bude působit mladistvě a nadčasově.

Proklatě nízko

PROMO MODA
Autor: Archiv firem

Preferujete pohodlí? Není problém. Stačí obléknout volné kalhoty s nízkým sedem a k nim sladit zajímavé tílko s motivem kotvy. Červené baleríny si budou rozumět se stejně barevným sáčkem a doklady společně s mobilem a nezbytnostmi, schováte do krásné kabelky.

Ukažte pupík
PROMO MODA
Autor: Archiv firem

Fantazii se meze nekladou. Letní počasí přímo vybízí k tomu, abychom se co nejvíce odhalovali. A pokud na to máte odvahu, zkuste jednoduchý top nad pupík a k němu červenou retro sukni. Slaďte balerínky s kabelkou a doplňte zlatými akcenty v podobě náušnic a náramku. Nehty zbarvěte do červeno-modra. Pouze prsteníček nechte svítivě žlutý.

Autor: Eva Dvořáková