Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když vlasy volají S.O.S.: První pomoc suché a poškozené hřívě

30. července 2013 | 11:02

Také jste klobouk, nebo čepici nosili naposledy v době, kdy vás ještě oblékala vaše matka? Je pravda, že teď se vystavujeme slunci naprosto nepokrytě a jsou z nás tak trochu rebelové. Jenomže to odnášíme suchými a třepícími se vlasy.

Není to jen fénování a žehlení. Ale pobyt na sluníčku bez pokrývky hlavy, koupání se ve slané vodě, nebo chlorovaném bazénu a neustálé svazování do drdolů našim vlasům vůbec neprospívá, naopak.

Jak je chránit a pečovat o ně, aby byly stále krásné, pevné a lesklé? Stejně jako pleť je zapotřebí je pořádně a hloubkově hydratovat.

Mokrá hlava, dobrá hlava

Než vyrazíte na slunce a k vodě, umyjte si vlasy a ještě do mokré hřívy naneste hloubkově hydratující kondicionér. Na slunce se totiž vlasové kutikuly pěkně otevřou a vlasy živiny pohltí jako hlína vodu. Tak si můžete užívat bez starostí.

Každý by potřeboval mít svého osobního kadeřníka
Autor: Shutterstock.com

Náš tip:

Kondicionér na vlasy s bio olivovým olejem Mediterraneo 329 Kč

Ozdravovna pro poničené vlasy, 665 Kč LUSH

Maska není jen na obličej

Ale to už asi všichni dobře víme. Pro doplnění vláhy sluncem žíznivých vlasů, aplikujte hydratační masky alespoň jedenkrát týdně. Pravidelně. Nechte přípravek působit co nejdéle. Zvolte nejlépe produkty na olejové bázi. Jen ty dokonale vyživí a napraví suché vlasy.

Náš tip:

Maska na vlasy s karité a lněným olejem Erboristica 329 Kč

Kúra ve spreji Syoss Oleo Intense, 129,90 Kč

Pravidelně zkracujte
Mají vaše vlasy špatný den? Možná se to dá zachránit...
Autor: Shutterstock

Trpíte na roztřepené konečky? Spousta kadeřníků říká, že v tomto případě je ideální chodit každých šest týdnů na jejich zastřihávaní. Vlasům to prospěje, vzhledem k tomu, že se o konečky budete starat, nebudou mít ani čas na to, aby se třepily. A vy budete spokojenější.

Náš tip:

Balzám, který ochrání konečky před třepením, 250 Kč, LUSH

Intenzivní sérum obnovující strukturu vlasu, 349 Kč Trinity

Teplo škodí
Poradíme vám, jak na vlasech napáchat co nejméně škod.
Autor: Shutterstock

V horkých dnech co nejvíce omezte používání fénu, žehličky, kulmy, atd. Pokud se bez nich ale neobejdete, naneste speciální přípravky před jejich úpravou. Pokud prahnete po bohémských vlnách, na přípravky zapomeňte. Po umytí si vlasy smotejte do drdolu a nechte na slunci usnout. Večer je pak rozspusťte a nalakujte. Odměnou vám bude bohatý účes téměř bez práce.

Náš tip:

Profesionální kartáč na vlasy Tangle Teezer, seženete od 395 Kč

Speciální řada s kaviárem, která řeší problém předčasného stárnutí vlasů díky UV záření, Alterna

Autor: Eva Dvořáková