Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak na to: Pruhy! Nosí je námořníci i zebry. Zkuste je také!

24. dubna 2012 | 06:10

Proužky můžeme vídat na ulicích v čím dál hojnějším počtu. Sluší všem – mužům, ženám, dětem, dědečkům i babičkám. Tento neutrální vzor není jen prioritou námořníků. Dovolit si jej mohou všichni, bez ohledu na věk, či pohlaví.

Před rokem jsem byla s kamarády na dovolené v Chorvatsku. Celý týden jsme brázdili Jadran na jachtě, užívali si jeden druhého, mořského vzduchu, atmosféry, zážitků.

jachta
Autor: Archiv autorky

Já i moje kamarádky od té doby, kdykoliv jdeme do obchodu, tak si vždy odneseme alespoň jeden pruhovaný kousek.

Tolik nás tato báječná dovolená poznamenala.

Přesto pruhy nejsou jen pro námořníky a zebry.

Na tomto vzoru je skvělé, že dokáže zvýraznit celkový outfit, nebo naopak zamaskovat případné nedostatky.

DO MĚSTA
kalhoty
Autor: Archiv firem

Volné kalhoty z džínoviny a k nim bílé, zajímavé tričko. Klasika? Nuda? Ano, to je. Když na to ale půjdete vychytrale, zkusíte slaměný klobouček, masivní prsten s modrým kamenem a popraskaným efektem, z prosté dívky se stanete módním guru.

K dokonalosti už vám stačí jen vtipné plátěné balerínky s tkaničkami a pruhovaný, zebří svetřík.

Nosíte ráda proužky?
95,6%
4,4%
Děkujeme za Váš hlas!
108 hlasů
5 hlasů

DO PRÁCE
zelená
Autor: Archiv firem

Pokud zrovna nepracujete ve stájích, nebo v bance, zkuste něco originálně netradičního. Kombinaci sportovního a elegantního stylu. Proč? Protože barvy jsou v kurzu!

Návod na bílo zelenou klasiku: delší šaty do půli stehen, brčálově zelený, propínací svetřík, stejnobarevné tenisky. Pokud chcete vypadat jako Pařížanka, zavažte kolem krku šátek. Bíla kabela doladí celek a vy budete za dámu s vytříbeným vkusem.

K VODĚ
kraťasy
Autor: Archiv firem

Možná si někdo rýpne, že je tato kombinace nudná. Je? Myslíte? Já se naopak domnívám, že nikoliv. Zvolte zajímavé džínové kraťásky s okováním, lemováním, prodřením, nebo s "kapsami ven", k nim klidně delší tričko.

Muži budou šílet, když si budou myslet, že pod svrškem nemáte zhola nic. Ale tůdle! Svetřík s výraznými podélnými pruhy, kabelku a balerínky. Vida! Jak to bylo jednoduché! I přes den můžete být hvězda pláže!

Zaujaly vás některé kousky? Mrkněte se na ně podrobněji do naší galerie!

Autor: Eva Dvořáková