Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nesmrtelné baleríny: Přinášíme vám 25 modelů, které prostě musíte mít!

3. dubna 2012 | 15:35

Začalo nám teplíčko! I když se nám obloha sem tam zamračí, na ulicích už jsou vidět dámy v balerínkách. Nádherný trend, ve kterém každá žena vypadá něžně a elegantně je v módě už několik let. Proslavila je dokonce slavná Audrey Hepburn! Přináším vám výběr těch nejhezčích!

Snad všechny ženy jsou majitelkami alespoň jednoho páru těchto univerzálních bot. Jsou příjemné, ty dražší mají sem tam dokonce i nějakou tu pevnější podrážku, a na léto jsou jako dělané. Hodí se k sukni, džínům, kraťasům, overalům, no prostě zkrátka ke všemu.

balerínky
Autor: Archiv firem

Balerínky se staly jedněmi z nejnošenějších dámských bot vůbec. Tak oblíbené jsou z jednoho prostého důvodu - jsou pohodlné (není vždy pravidlem) a přitom ženské.

Známý tuniský návrhář bot  Azzedine Alaia je zcela vystihl jedinou větou: "Balerínka je velmi speciální bota, má sice zcela rovnou podrážkou, ale zajišťuje krásnou chůzi." Ale jak se z ryze tanečních bot stala městská obuv?

balerínky
Autor: Archiv firem

Balerínky proslavila hlavně slavná Audrey Hepburn. Jejím poznávacím znamením se staly právě tyto roztomilé botičky.

Jako inspiraci si ji k srdci vzaly miliony žen po celém světě a "ploché boty" se začaly prodávat ve velkém.

Ortopedové celého světa nad botami s absencí podpatku a pořádně pevné podrážky lomí bezradně rukama, ale balerínky se na výsluní zájmu hřejí už něco okolo padesáti let.

balerínky
Autor: Archiv firem

No řekněte samy. Která z vás by odolala tak krásným botám, které jsou k dostání snad ve všech barvách a variantách, na které si jen vzpomenete (námořnické, puntíkaté, s otevřenou špičkou, mašličkami, korálky, gumové, pletené, semišové, atd.), když jich můžeme mít několik, a všechny se tak dobře nosí? Univerzální, a podle mě absolutně nesmrtelná obuv, tu s námi bude určitě ještě "pár" let.

Děkujeme Audrey a voláme třikrát sláva, že nás "osvítila" s tak revoluční obuví. A kdo ví. Třeba se té špatné klenbě nohy, kterou podle odborníků prý způsobují, nakonec vyhneme.

Podívejte se na další stylové kousky do naší galerie!

Autor: Eva Dvořáková, Klena