Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak na to: Džínová mánie! Oblékněte 3 nesmrtelné kousky!

29. března 2012 | 11:13

Džínovině neodzvonilo! Zlí jazykové sice tvrdí, že většina české populace se neumí obléknout jinak, než do otrhaných džínů, trička a mikiny, na záda nasadit batoh a jít, ale já si to nemyslím. A když už my, Češi, tolik ty džíny milujeme, pojďme si ukázat, jak je nosit stylově.

Džínové kousky se nosily od nepaměti! My, mladší generace, prskáme smíchy u legendárního filmu Discopříběh, kde pobíhá ještě mladý (a vlasatý) Rudolf Hrušínský nejml. v legrační bundě a džínách,

Discopříběh
Autor: Pressdata, archiv Blesku
které má přepásané proklatě vysoko v pase! Jen co na to pomyslím, tak už mi cukají koutky.

Džíny za zlato

Málokdo asi ví, že džíny byly původně kalhoty, které sloužily jako pracovní montérky americkým zlatokopům, které jim dodával rodák z Německa Levi Strauss. Problém tu však jeden byl a to byla životnost kapes u kalhot.

To jednoho dne vyřešil nevadský krejčí Jacob Davis, který roku 1872 poslal Straussovi dopis, ve kterém mu vysvětluje, jakým způsobem by se dala životnost kapes prodloužit.

Levi byl z toho nápadu přímo nadšený a patent byl uznán oběma mužům 20. května roku 1873. Toto datum so dodnes považuje za zrození džín.

Jsou podle vás džíny nesmrtelné?
99,3%
0,7%
Děkujeme za Váš hlas!
449 hlasů
3 hlasů

KRAŤASY
Koláž ke kraťasům
Autor: Archiv firem

 

Džínové kraťásky doplňte něčím nenápadným, ale se zajímavými doplňky. Pro tyto účely skvěle poslouží vtipné tričko, kterému z kapsy vykukuje zajíček (tamsinlondon.cz), brož s řádem jelínka (deers.cz), nebo sytě červené hodinky (Ann Christine). Pokud by vám bylo chladněji, klidně oblékněte džínovou bundičku, nebo černý, obyčejný svetřík. S tímto outfitem rozhodně neprohloupíte.

DŽÍNOVÁ BUNDA

Koláž k bundě
Autor: Archiv firem

 

Nesmrtelná džíska. Co pod ní? Já bych volila delší tílko nebo tričko s potiskem, či bez (jak je libo) a doplňky nanejvýš ve dvou barvách, aby celek nepůsobil příliš křečovitě. Tady jsem vybrala krásně sytě modrou v podobě brašničky (F&F), náramku a náušnic (Reserved). Proč tu nemám žádný spodek? Protože tady se meze nekladou. Radím vám černé, obyč legíny, ale nechám to na vás.

DŽÍNY & SUKNĚ

koláž ke klasickým džínům a sukni
Autor: Archiv firem

Denimky poslouží za každého počasí a každé nálady. Pokud bude venku trošku sychravo, nebo po ránu nebude moc velké teplo na sukni, oblékněte klasické dlouhé džínsy (Levi´s). Pakliže naopak venku vysvitne slunko, zvolte džínovou, delší sukni. K nim zkuste obléct obyčejný pruhovaný svetřík s flitrovou aplikací (Lindex). Krásným sladěním s tmavě modrou džínovinou může být barva lososová. Balerínky (carollini.cz) a krásná velká kabela s vážkou (tamsinlondon.cz) vás učiní nepřehlédnutélnou!

Jaké džíny letí a co k nim doladit? Podívejte se:

Autor: Eva Dvořáková