Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hit léta: Plavky ve stylu Marilyn Monroe

31. května 2011 | 05:00

FOTOGALERIE: Zapomeňte na miniaturní bikiny a vše odkrývající tanga! Letos letí retro střihy! Přesvědčte se, že i v módě platí, že méně často znamená více. Zkuste tentokrát svádět způsobem, jakým to dělala slavná Marylin Monroe. Oblečte si plavky ve stylu 50. let a staňte se hvězdou pláže či koupaliště.

Hollywoodská ikona Marylin Monroe byla sexsymbolem minulého století. K nohám jí padali muži bezvýznamní, i ti slavní. A byla to právě ona, kdo veřejnosti představil plavky. Nedílnou součást módy padesátých let minulého století, bez které si dnes letní pohodu nedovedeme představit. Nosíme dvoudílné, vcelku, bikiny, tankiny i monokiny... Fantazii se meze nekladou.

Někdo to rád Marylin...912530:gallery:true:true

Pro tento rok se módní návrháři inspirovali již zmiňovanými padesátými léty. Tím nejženštějším módním obdobím. Modely jsou maximálně stylové a elegantní. A i když toho zdaleka tolik neodhalují, rozhodně nepostrádají ženskost, smyslnost a atraktivitu. Naopak je spíše podtrhují.

Retro střihy navíc dokonalé skryjí i drobné nedostatky postavy. Kalhotky většinou nejsou tolik vykrojené, svůj návrat slaví nohavičky a sukénky. Zpět jsou puntíky, proužky i kanýrky.  Z barev dominuje černá, modrá a bílá. Ale ani s pestrobarevnými nešlápnete vedle. Ze široké škály mnoha značek a typů si vybere zkrátka každý!

Inspirujte se v naší galerii. Z aktuálních kolekcí jsme pro vás vybrali více než sedmdesát modelů.

Autor: Lenka Chvostová, mivrk