Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak se obléknout podle Františky? Mužský prvek je in!

10. září 2010 | 05:00

Pánský styl je v dámském šatníku zase nanejvýš aktuální. Zejména, když se rafinovaně umocní sexy akcenty.

Svrchníky s klasickou fazónou v délce kolen nebo pod lýtko, někdy v pase stažené. Projmutá princes saka, kalhoty s úzkými i plandavými nohavicemi. Košile a vázanky. Tradiční vlna, káro, klobouky. To vše charakterizuje módní průnik do světa mužů v nastávající podzimní a zimní sezóně.

Tyto prvky pak návrháři důvtipně propojují s typicky ženskými momenty. Lehounkými voály, krajkou, kožešinou, peřím. Dráždivými mini, sexy kůží... Pánský styl se uplatňuje v šatníku romantičky i dominy. Ve službách klasické elegance i provokující extravagance. To vše se nabízí.

Variací je nespočetně, možnosti hry jsou téměř bezbřehé. Záleží na odvaze, stylu a zejména soudnosti. Jedinečnost se cení a riziko je u experimentů veliké. Při vší toleranci ale platí, že výstřednost potřebuje citlivou ruku, silnou osobnost a bezpodmínečnou kvalitu.

Z nabídky trhu:

Klidná klasika

outfit 3
Autor: archiv firem

Princes sako (H&M, 1299 Kč), univerzální kalhoty (Top Shop, 1120 Kč), pánské polobotky (Top Shop, 1660 Kč), aktovkou inspirovaná taška (H&M, 599 Kč), klobouk (Top Shop, 600 Kč), deštník na holi (Top Shop, 960 Kč).

Cestou minimalismu

outfit 1
Autor: archiv firem

Střihově zajímavý top (Top Shop, 1286 Kč), kalhoty s manžetou (Topshop, 1120 Kč), kotníčkové boty suplující šperk (H&M, 999 Kč), taška, kterou je lépe alternovat jako psaníčko (Top Shop, 960 Kč)

Extravagantní kontrasty

outfit 2
Autor: archiv firem

Módní svrchník v pánském stylu v aktuální camel barvě (H&M, 2999 Kč), negližé inspirovaná mini kombinéza (Pull and Bear, 899 Kč), silné punčocháče (Top Shop, 249 Kč), otevřené lodičky (Top Shop, 3400 Kč)

Autor: Františka Čížková, kamp