Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tendence módy: Jaké barvy na nehty jsou in?

17. září 2010 | 12:28

Upravené ruce jsou základem půvabu a lak na pěstěných nehtech je detailem dotahujícím vzhled, styl outfitu. Dekorativní kosmetika, která je součástí módy, dává na vybranou stejně jako oděvní trendy, jejichž je součástí.

Křiklavým odstínům tak typickým pro letní sezónu odzvonilo a do centra pozornosti se dostává škála tlumených, pro podzim typických odstínů. Především vínově rudá, červené odstíny jeřabiny či šípku bez perleti.

.
Autor: Pavel Machan

Do lopatky zastřižené drápy jsou dávno odepsané. Stejně tak cirkusové obtisky, nejrůznější třpytky. I prodloužené umělé náhrady nemají šanci a opodstatněné jsou pouze tehdy, když je přirozený nehet křehký a lomivý. Naopak krátce zastřižené, do mandle či čtvercového tvaru perfektně vypilované nehty hrají prim.

Možnosti volby

Stejně jako v odívání i na tomto poli lze volit mezi extravagancí a klasikou. Hájenou tradici představuje decentní francouzská manikúra, kde není rozdíl mezi základním lůžkem nehtů a jejich světlými konečky příliš zřetelný. Alternativou jsou narůžovělé transparentní laky anebo jen perfektně vyleštěné zdravé nehty, jež jsou nesmírně přitažlivé přirozeným půvabem.

.
Autor: Pavel Machan

Módní světlé emaily, které reagují na aktuální hru s valéry smetanové, pískové plus velké škály nahnědlých odstínů, jsou už nápadnější a o to víc náročnější na hezký tvar lůžka a precizní manikúru. Totéž platí pro temné barvy, např. ostružinovou, sytou švestkovou a také temné dřevo nyní alternující tvrdou černou.

.
Autor: Pavel Machan

V souvislostech

Obecně platí, že lak na nehtech by měl korespondovat se stylem líčení, účesu, zkrátka celkovým vzhledem, který je zase v přímé návaznosti na outfit. Minimalistické variace snesou výrazný akcent nápadného laku. U žensky zdobných, k romantice či etno stylu tíhnoucích alternativ je lépe být ve výběru emailu decentní.

Lak se zásadně nanáší na ošetřené, manikúrou zkrášlené nehty, které nesmí být mastné. U barevných emailů je dobré nanést transparentní podkladový lak a teprve po jeho zaschnutí vybraný odstín. Nejlépe ve dvou vrstvách, aby byl povrch správně sytý, barevně kompaktní.

Šperky na focení zapůjčil obchod H&M.

Autor: NBr, Františka Čížková, amp