Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, bouřka 20°C

Nejlepší účesy z Met Gala 2024: Večer ovládly romantické vlny, dávka extravagance i nedbalá elegance

7. května 2024 | 10:22

Letošní ročník jednoho z nejprestižnějších večerů byl přehlídkou dechebroucích modelů doplněné o neotřelé líčení a účesy. Jaké looky patřily mezi ty nejpovedenější?

 

Charitativní akce Met Gala patří mezi největší americké události roku oslavující módu. Vždy se jedná o dechberoucí přehlídku těch nejúchvatnějších rób z dílen světoznámých návrhářů. Pozornost je zaměřena nejenom na šaty, ale také na vlasový styling a líčení. Které dámy letos přípravu nepodcenily a vypadaly úchvatně?

VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

Video se připravuje ...
Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Romantické vlny

Letošní ročník ovládly mohutné vlny, které zvolila Allison Williams nebo Sarah Jessica Parker, jejíž účes byl doslova nepřehlédnutelný. Pro něžné vlny se rozhodla také herečka Sienna Miller spolu se Zoe Saldana. Ty nezvolily pouze totožné účesy, obě navíc oblékly šaty ve stylu boho z dílny Chloé. 

Met Gala 2024: Sienna Miller
Autor: profimedia.cz

Met Gala 2024: Allison Williams
Autor: profimedia.cz

Doplňky do vlasů

Dress code letošního ročníku nesl název The Garden of Time, tedy Zahrada času. Slavné dámy tak květinové aplikace vynesly nejenom na šatech, ale oblíbenou květinu zakomponovaly také do vlasů. Doplňky v podobě růží zvolila například Kylie Jenner, Taraji P. Henson a herečka Zendaya přišla rovnou s pugétem na hlavě. Její rozkvetlý klobouk značky Alexander McQueen pochází z kolekce Spring Summer 2007 od Philipa Treacyho.

Met Gala 2024: Zendaya
Autor: profimedia.cz

Proměny večera

Pro herečku Sydney Sweeney se letošní Met Gala stala příležitostí vyzkoušet si něco nového. Své pověstné plavé blond vlasy na malou chvíli vyměnila za černou paruku a svým vzhledem trochu připomínala zpěvačku Billie Eilish. Blond vlasy pro tento večer ukryla také herečka Amanda Seyfried a pro tak výjimečnou příležitost zvolila stříbrný účes pokrytý listy, který navíc doplnila diadémem.

Met Gala 2024: Sydney Sweeney
Autor: profimedia.cz

Met Gala 2024: Amanda Seyfried
Autor: profimedia.cz

Trocha extravagance

Netypický účes zvolila nejenom Zendaya, ale také herečka Gwendoline Christie. Své rudé šaty z dílny Maison Margiela doplnila tylovým pláštěm s kapucí. Víc, než její šaty, však upoutal pozornost extravagantní účes. Její blond vlasy byly totiž vytupírované do podoby mraku a její celkový look tak působil opravdu pohádkově. Na další povedené účesy se podívejte ve fotogalerii.

Met Gala: Gwendoline Christie
Autor: profimedia.cz

Toužíte po krásných vlasech? Velký výběr produktů na vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová