Sobota 11. května 2024
Svátek slaví Svatava, zítra Pankrác
Oblačno 20°C

Jak si holily naše babičky své přirození aneb Zpět do historie i žhavé trendy v úpravě klína!

  • Jak si holily naše babičky své přirození aneb Zpět do historie i žhavé trendy v úpravě klína!
    28. dubna 2024 | 06:00

    Naše představy jsou takové, že naši předchůdci se o sebe moc nestarali, protože neměli jak. Věděli jste ale, že se člověk vždy snažil o sebe dbát? Pojďme se spolu podívat na to, jak šla historie a trendy holení našeho přirození.

    Už ve starém Egyptě si ženy odstraňovaly chloupky pomocí depilačních směsí, které obsahovaly kombinace nebezpečných látek jako arzenik či nehašené vápno. Řekyně se chloupků na nohou zbavovaly pomocí svítilny, kterou porost opalovaly! Římanky používaly krémy z kozí žluči či netopýří krve. Ve středověku frčelo vyholené obočí i řasy. Kolem roku 1450 se ženy začaly holit i na intimních místech. Jako první s tím přišly prostitutky, aby je v příslušných partiích netrápily vši. Co dalšího jste možná nevěděli?

  • První velká kampaň Gillete!

    Obchodník King Camp Gillette přišel poprvé v roce 1895 s první žiletkou, a první holicí strojek s jednorázovým břitem představil okolo roku 1902. Už v následujícím roce se prodalo přes 90 tisíc strojků. Gillette nabízel tento holicí systém až do roku 1938, kdy získal s Williamem Nickersonem patent pro holítko ve tvaru T, které se otevíralo nahoře, aby se mohla žiletka vyměnit.

  • Kreativitě se meze nekladou

    Zatímco si naši předci holili převážně jen to, co trčelo pod kouskem oblečení a spodního prádla, tak postupem času jsme jako společnost vymysleli několik kreací, a naučili se intimní partie holit do různých tvarů. Například pokud chcete svého partnera překvapit na Valentýna nebo mu zpestřit společné výročí, tak vyholené srdce ve vašich kalhotkách je jedna z možností, jak partnera příjemně naladit. Dalším oblíbeným tvarem je trojúhelník, nebo také diamat, kterého chloupky si některé ženy barví, či dokonce zdobí nalepovacími kamínky.

    Video: Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Věděli jste, že…

    Podobně jako srdce, diamant, tak i jiné tvary si můžete vyholit pomocí zakoupené vytvořené šablony tak, aby byl jeho tvar opravdu dokonalý.

    Další inspirace a vzory

    Linie bikin: Nejjednodušší holení, kdy se vyholují jen třísla a to, co z bikin čouhá.

    Přistávací dráha: Z ochlupení je zanechán pouze střední pruh.

    Kleopatra: Jedná se o úplné vyholení, kterému se občas také říká hoolywoodský styl.

    Playboy: Je odstraněno vše kromě dlouhého úzkého obdélníku ochlupení, širokého 4 centimetry Vrátí se trend holení.

  • Linie bikin?

    Holení genitálií je velmi intimní záležitostí a je na každém z nás, co si v tomto směru vybereme za nejvhodnější variantu. Například mladší generace se vyholují téměř všude, a to jen z důvodu toho, aby nebyli odsuzováni nebo zesměšňováni druhými. Spousta lidí je toho názoru, že se jedná pouze o módní záležitost, která se za několik desítek let změní a dnešní mládeži, ale i ostatním generacím nezbývá nic jiného než to tolerovat. Uvidíme, jestli se „kožíšky“ dočkají módního návratu.

    Produkty pro hladké a šetrné oholení pořídíte za výhodné ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Monika Vráblíková
Klíčová slova:  krása
Diskuse ke článku
.