Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Tenké obočí je zpět! Jak se nosí v roce 2023?

7. dubna 2023 | 06:00

Jestliže byl poslední roky kladen důraz na husté a výrazné obočí, vypadá to, že se karta nyní pomalu obrací a do módy se vrací trend, na který se zapomnělo. Ano, řeč je o tenkém obočí, které frčelo hlavně v devadesátkách. A vypadá to, že se zase hlásí o slovo.

Sociálními sítěmi se jako lavina šíří pojem skinny brows, a pokud nepatříte mezi majitelky výrazného obočí, můžete se radovat. Na "žiletkové" obočí, které v devadesátkách nosily snad všechny celebrity v čele s Pamelou Anderson nebo Gwen Stefani, ale rychle zapomeňte. Letos má tenké obočí slušivější podobu, která působí přirozeněji a nositelněji. Široké, husté obočí totiž opravdu nesedí každému, a tak je vlastně dobře, že se do hry vrací jeho tenčí verze.

Za průkopnici tenkého obočí se dá považovat modelka Bella Hadid, která ho má přirozeně jemné odjakživa. Tento trend však následují i další celebrity jako Nicola Peltz Beckham, dcera Kate Moss Lila nebo Julia Fox. Americká rapperka Doja Cat zašla tak daleko, že si své obočí nechala odstranit úplně a teď si tato prázdná místa zdobí podle nálady – jednou má místo obočí tenké linky, podruhé srdíčka nebo smajlíky. To však ale raději nezkoušejte.

Letos se tak vůbec nemusíte trápit, že vám obočí nikdy příliš nevyrostlo nebo že jste si ho v devadesátkách také zběsile trhala a následky si nesete dodnes. Konečně tak můžete vsadit na přirozenost a obočí si jen lehce dokreslit pomocí gelu nebo tužky. Více než na jeho intenzitu se letos soustřeďte na dokonalý tvar, který bude vhodný pro váš obličej. Obočí vůbec netrhejte, a když už budete mít tu potřebu, tak pouze v dolní linii.

 

Autor: Aneta Valešová