Neděle 12. května 2024
Svátek slaví Pankrác, zítra Servác
Oblačno 20°C

5 triků pro objem řídkých vlasů. Jak na to, abyste měla hřívu snů?

  • Trápí vás řídké vlasy? Vyzkoušejte následující triky
    14. března 2023 | 06:00

    Řešíte neustále své vlasy, které jsou slabé, lámavé a bez objemu? Vystačíte si s pěti zásadami, které se vyplatí dodržovat. Věřte tomu nebo ne, když budete dělat vše správně, výsledky se brzy dostaví.

    Někdy mají ženy problém s hojně vypadávajícími vlasy jen kvůli nesprávné péči. Proč byste si nikdy neměla vlasy česat mokré a je vhodnější je rozčesávat od kořínků, nebo od konečků? Přinášíme vám nepostradatelné triky, díky kterým budou vaše kadeře pevnější, a ke všemu nabudou na objemu.

  • Zpestřete svůj jídelníček

    Stejně jako u všeho jiného je i v případě snahy o zlepšení kvality řídkých vlasů základní podmínkou zdravý a vyvážený jídelníček bohatý na vitaminy a minerály. Podle rad přední vlasové odbornice a prezidentky kosmetické značky Philip Kingsley Anabel Kingsley by ve vašem jídelníčku neměly chybět železo ani proteiny. „Můžete vyzkoušet i výživové doplňky s proteiny, které vašim vlasům podají pomocnou ruku,“ radí odbornice na webu marthastewart.com. Nedostatečná konzumace proteinů může v nezanedbatelném počtu případů za to, že vlasy neprospívají, jak by měly.

    Jak správně aplikovat suchý šampon? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Suchý šampon: Jak ho aplikovat • VIDEO: Videohub/ Kristýna Juřicová

  • Nepostradatelný pomocník jménem suchý šampon

    Za vlasy bez objemu stojí příliš časté mytí. Především každodenní umývání vlasům škodí a způsobuje častější maštění, v důsledku pak vlasy vypadají zplihlé. Říkáte si, proč tomu tak je? Kromě zátěže vlasů je zčásti na vině složení většiny šamponů. Obsahují totiž sulfáty — detergenty, které vlasy poškozují a způsobují jejich řídnutí. Z těchto důvodů je vhodné vlasy mýt nanejvýš třikrát týdně. Naštěstí existuje praktické řešení. Při přivykání vlasů na méně častou očistu hlavy vám bude nepostradatelným pomocníkem suchý šampon. Zbaví vás pocitu mastných vlasů a dodá jim objem. Dbejte zároveň na to, abyste ho bez opláchnutí vlasů vodou použila maximálně třikrát po sobě. Vyhnete se roztřepení vlasů kvůli nahromadění přípravku a vysušené pokožce.

  • Pudr na objem, který dělá dojem

    Největším vynálezem, který na rozdíl od tupírování (ačkoliv s jeho šetrnější formou se dá kombinovat) vaši kštici nepoškodí, je pudr pro větší objem vlasů. Získáte tím svěží a vyfoukaný vzhled jako od kadeřníka. Stačí ho nanést ke kořínkům, pořádně vmasírovat do kůže, vlasy pak trochu vyčesat, případně je vyfoukat směrem vzhůru do požadovaného stylingu. Budou vypadat dvakrát tak husté. Příjemným bonusem je, že tohoto nepostradatelného pomocníka seženete v každé drogerii poměrně levně.

  • Vlasy nechte uschnout, až pak je rozčesejte

    Vlasy rozčesávejte pouze za sucha. V opačném případě by došlo k narušení jejich struktury a začaly by se vám třepit konečky. A to jemným vlasům rozhodně nepomůže. Pokud vlasy potřebujete mít rychleji suché, protože spěcháte na schůzku či do práce, nabízí se je vyfénovat. Ani to však pro zdraví vlasů není moc vhodné. Vlasoví stylisté doporučují nikdy nevysoušet kadeře až úplně do sucha, ale maximálně na 75 % při nižší teplotě. Teprve po (neúplném) vyfénování vlasů je můžete začít opatrně upravovat do požadovaného účesu.

  • Víte, jak se správně česat?

    Při česání vlasů pamatujte na dvě důležitá pravidla kadeřníků. To první říká, že když nechcete mít oslabené zničené vlasy, nikdy byste je neměla rozčesávat ve spěchu. To by vedlo jen k rychlému neopatrnému rozčesávání ničícímu vlasové struktury. A druhé pravidlo s tím prvním souvisí. Jestli se vám vlasy hodně cuchají a zamotávají se do „dredů“, začněte vlasy pomalu rozčesávat od konečků, poté plynule kartáčem přejděte až na vrch hlavy. Hodně lidí to dělá opačně, čímž vlasy jenom více oslabuje.

    Velký výběr přípravků pro krásné a husté vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.