Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jarní pedikúra aneb krásné nohy za pár minut!

2. května 2022 | 06:00

S prvními jarními slunečními paprsky se snažíme dohnat to, co jsme v zimě lehce opomíjeli. A jak dostat nohy do latě snadno a rychle? 

Už jste vyndali ze šaten a botníků letní obuv? Pak nezapomeňte připravit své nožky. A pokud jste přes zimu přece jen v péči o nohy a chodidla polevila, poradíme vám, jak zlepšit kvalitu pokožky na nohou, abyste z nich měla příjemný pocit.

Lehký krok „Jednoznačně nejčastějšími defekty, které po zimě v rámci péče o nohy v salónech řešíme, jsou nevzhledné praskliny či ztvrdlá a vysušená kůže na patách,“ říká pedikérka Bis Bis Hana Hubená. Pokud se ale v nejbližších dnech nechystáte ke své pedikérce, přinášíme návod, jak zvládnete sama základní péči v pohodlní domova.

Domací pedikúra 

Udělejte si mokrou pedikúru, která odstraní z chodidel přebytečnou suchou kůži. Do nádoby s vodou, která má teplotu zhruba 38 stupňů, namočte chodidla a nechte je přibližně deset až patnáct minut odmočit. Do vody můžete také nasypat sůl nebo přidat olej do koupele. Sůl ve vodě nohy změkčuje, pomáhá odstraňovat odumřelé buňky, a tak je připravuje na samotnou pedikúru. Pokožka pak lépe přijímá aktivní látky a regeneruje. Poté nohy osušte a pomocí pemzy nebo pilníku odstraňte z pat a chodidel mozoly a zrohovatělou kůži.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová