Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak na rozšířené póry? Zbavte se jich jednou provždy! Máme pro vás ověřené tipy

  • 9. listopadu 2021 | 06:00

    Neuvěříte, co všechno může ovlivnit stav vaší pleti. Rozšířených pórů i mastné pokožky se můžete lehce zbavit. Nedovolte, aby vám tvorba mazu ubrala na kráse, a podívejte se na naše tipy.

  • Eliminace cukrů v jídelníčku

    Autor: iStock.com

    Konzumace rafinovaného cukru a smažených jídel může vaše póry ucpávat. Stává se to, protože produkce mazu se zvyšuje v důsledku vysoké hladiny inzulinu. Tomu můžete však snadno zabránit! Běžný cukr vyměňte za některou z náhražek, například za cukr kokosový.

  • Matující papírky na mastnou pleť

    Autor: iStock.com

    Odborníci tvrdí, že matující papírky jsou pro vaši pleť opravdu špatnou volbou. Maz z pokožky sice odsajete, pouze ale léčíte symptom, neřešíte příčinu přebytečného mazu na vašem obličeji. Při častém užívání matujících papírků zbavujete pokožku přirozeného mazu, a nutíte ji tak vyrábět ho čím dál tím více. 

  • Zelený čaj v kosmetice

    Autor: iStock.com

    Přípravky pro péči o pleť s extraktem ze zeleného čaje zklidňují a chrání pokožku. Také snižují tvorbu kožního mazu a zpomalují stárnutí. Zelený čaj patří mezi antioxidanty, a dokáže tak z pleti odstranit bakterie i toxiny. Tyto kosmetické přípravky můžete používat každý den. Chybu neuděláte!

  • Správné nanášení make-upu

    Autor: iStock.com

    Pokud používáte make-up každý den, odborníci doporučují zapracovávat ho do pleti štětcem, nikoliv rukou či houbičkou. Je jasné, že ženy během dne svůj obličej upravují, a to zejména pudrem, který nanáší klidně i několikrát za den. Na to ale pozor! Nadměrné množství pudru velmi ucpává póry.

  • Volba pleťového oleje

    Autor: iStock.com

    Ne každý olej je pro vaši pleť to pravé ořechové. Některé oleje jsou hodně komedogenní, tedy ucpávají póry. Mezi nevhodné oleje patří například olej kokosový a olivový. Dobré není ani bambucké máslo. Naopak vhodnými obličejovými oleji jsou ricinový, konopný nebo jojobový. 

  • Čisticí přípravky s kyselinou salicylovou

    Autor: iStock.com

    Studie ukázaly, že použití čisticí emulze s kyselinou salicylovou může pomoct uvolnit póry a zbavit pleť odumřelých buněk. Některé čisticí přípravky obsahující kyselinu salicylovou jsou natolik jemné, že je lze používat dokonce každý den. 

  • Pleťový gel místo pleťové vody

    Autor: iStock.com

    Místo pleťové vody používejte na dočištění obličeje čisticí pleťové gely. Přípravky na gelové bázi odstraňují přebytečný maz, minimalizují tak vznik velkých pórů a pokožku dostatečně hydratují. 

    Kosmetiku pro problematickou pleť pořídíte za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  póry, pleť, tipy, krása, trendy
Diskuse ke článku
.