Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

7 faktů o ženském těle, které vás určitě překvapí!

  • 7. listopadu 2021 | 06:00

    O těchto překvapivých pravdách jste ještě určitě neslyšeli. Už víme, že ženy dokážou dělat více věcí najednou a rozlišovat barvy lépe než muži. Tyhle novinky vás ale překvapí. Řekneme vám, v čem jsou ženy výjimečné.  

  • Pohyblivější krk

    Autor: iStock.com

    Všimli jste si někdy, jak se ženy a muži otáčejí, když je oslovíte? Zkuste to a uvidíte, že muž se otočí celým tělem a žena jen hlavou. Důvodem jsou svaly, které jsou u žen v této oblasti daleko pružnější. Milé dámy, buďte prosím při kroucení hlavou opatrné! Podle studie z Loyola University Medical Center se u žen objevují bolesti v oblasti krku o něco častěji než u mužů. 

  • Citlivý sluch během spánku

    Autor: iStock.com

    Určitě to znáte také! Přestože jste s manželem domluvená, že dnes v noci bude k plačícímu dítěti vstávat on, z postele ho nedostanete ani heverem. Spánek nepředstírá. To jen ženy jsou k citlivějšímu sluchu během spánku přizpůsobeny daleko lépe než muži. I v tomto případě jsou ale náchylnější k spánkovým poruchám.

  • Ženy jsou racionálnější než muži

    Autor: iStock.com

    Říká se, že ženy jsou ve vztahu ty emotivní a muži ti racionální. Opak je ale pravdou! Je prokázáno, že ženy ve většině situací jednají daleko více rozumně a hlavně rozhodně. Své názory si dokážou lépe obhájit.

  • Navazování silných vazeb k ostatním lidem

    Autor: iStock.com

    Hormon lásky známe všichni zejména ve spojitosti s porodem a ve vztahu mezi matkou a dítětem. Obecně ale stojí oxytocin za upevňováním vztahů mezi ostatními lidmi a také zmírňuje stres. Hladinu tohoto hormonu mají ženy vyšší než muži, jsou tedy více emotivní a dokážou se do některých problémů v lidských záležitostech lépe vcítit. 

  • Ženské tělo se mění do 30 let

    Autor: iStock.com

    Pro dvacátnice máme dobrou zprávu! Ženské tělo se mění a vyvíjí téměř do třiceti let. Svůj životní styl tedy máte čas změnit! Je dokázáno, že s věkem se ženám mění i názory a způsob rozhodování. 

  • Ženy jsou kreativnější než muži

    Autor: iStock.com

    Vědecké studie potvrdily, že ženy lépe než muži ve všem nacházejí spojitosti. Jejich kreativita jim umožňuje objevovat možnosti v mnoha životních situacích i ve většině všedních problémů.

  • Ženy mají lepší imunitu než muži

    Autor: iStock

    Podle statistik žijí ženy déle než muži. Také se dokážou lépe vypořádat s nemocí, a to nejen s rakovinou a koronavirem. Je to nejspíš z evolučního důvodu. Příroda to zkrátka takhle zařídila. Imunitní systém ženy musí být silný natolik, aby ochránil ji i miminko během těhotenství. 

Autor: Adéla Ondroušková
Diskuse ke článku
.