Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak líčením zvětšit oči? Známe snadné triky vizážistek

  • Krásně nalíčené oči můžete mít i vy!
    19. října 2021 | 06:00

    Problém s pokleslými víčky vaše kosmetická taštička samozřejmě vyřešit nedokáže. Pokud vám ale matka příroda nenadělila "kukadla jako zrcadla", a vy byste je přesto chtěla, můžete si snadno pomoct make-upem. Naučte se líčit tak, aby to nejvýraznější na vás byly vaše oči.

  • Krok 1: Báze pod oční stíny

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Chcete-li, aby vám líčení na očích vydrželo celý den, je téměř nutností nanést na celé víčko neviditelnou bázi pod oční stíny, která výrazně prodlužuje jejich trvanlivost a sytost barev.
  • Krok 2: Jeden stín nestačí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Aby vaše oči nezanikly pod nánosem jedné barvy, je potřeba si dát práci a vystínovat je, ideálně alespoň třemi odstíny v podobném tónu. Právě k tomuto účelu se prodávají nejrůznější paletky očních stínů na "kouřové líčení", které zpravidla obsahují 3 až 4 stíny ve stejném tónu – nejsvětlejší, dva střední a jeden tmavý pro dokonalé vykreslení víčka.

     

    Nejpřesněji oční stíny nalíčíte v případě, že k jejich nanášení použijete kosmetické štětce. Začněte tím, že střední odstín nanesete po celém pohyblivém vrchním víčku. Nyní vezměte nejsvětlejší odstín a naneste ho lehce pod obočí, abyste oči opticky více otevřela. Nejtmavší odstín patří do vnějšího ohybu horního víčka.

  • Krok 3: Naučte se s linkami

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Popularita očních linek je zřejmě nesmrtelná a není divu. S tvarem vašich očí totiž dokážou hotové zázraky, což věděla už Kleopatra – následovaná nejvýraznějšími ženami historie i šoubyznysu. Aplikace sytě černé tenké oční linky k linii očních řas na horním víčku totiž nejen opticky prodlouží vaše řasy, ale také zvětší vaše oči.
  • Krok 4: Nechte oči zářit

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Vnitřní koutek oka a hranu spodního víčka lehce obtáhněte světlou tužkou na oči, ideálně ne v čistě bílém, ale spíše v krémovém nebo slonovinovém odstínu. Snadno tak rozzáříte svůj pohled.
  • Krok 5: Kouzlo řasenky

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ach, kde by ženy byly bez řasenky? Překvapuje vás, že právě řasenka je nejpoužívanějším produktem dekorativní kosmetiky? Nás ne. Pokud totiž naleznete tu, která sedí vašim řasám, dokáže je krásně prodloužit, natočit a dodat jim hustotu. Chcete-li své řasy opravdu dokonale zvýraznit, použijte pod svou oblíbenou řasenku ještě bázi, která řasy vyživí, ochrání a přitom dokonale oddělí a natočí.
  • Krok 6: Nezapomeňte na obočí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Posledním krokem k tomu, aby vaše oči byly tím prvním, co na vás přitáhne pozornost okolí, je postarat se o obočí. Zapomeňte na úzké, ostré linky, které frčely tak před dvaceti lety, a místo toho jen upravte přirozený tvar svého obočí a vykreslete ho tužkou nebo stínem odpovídajícím přirozené barvě vašeho obočí.

    Toužíte po dokonalém make-upu? Dekorativní kosmetiku za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.