Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Podzimní líčení 2021: Jaký make-up bude v trendu?

  • Make-up pro podzim 2021
    18. září 2021 | 06:00

    S podzimem se mění opravdu vše. Trendy v oblékání, střihy a barvy vlasů i nehtů a v neposlední řadě i líčení. Které make-up looky rozhodně stojí za vyzkoušení v měsících, kdy opadává listí?

    Podzim nám v líčení obvykle přirozeně velí přejít k temnějším barvám, ať už se jedná o rty, linky či stíny. Váš v make-up příštích měsících však nemusí začínat i končit tím, že přidáte výraznou rtěnku. Vizážisti a make-up artisti z celého světa totiž pro podzim doporučují i mnoho různorodých a o poznání kreativnějších variant toho, jak můžete ozdobit svůj obličej.

    Video se připravuje ...
    Osm žhavých kosmetických trendů na podzim • VIDEO: Videohub

  • Záplava bronzeru

    Bronzer neodmyslitelně patří k létu, společně se šťavnatě zářivou pletí. I na podzim si však můžete dovolit pracovat přesně s tímto líčením a naopak ho ještě o něco povýšit. Bronzer na tvářích můžete doplnit o výrazné oči v tónech béžové, hnědé a zlaté, nebojte se ani linek. Všemu pak dodáte punc originality a elegance vašim oblíbeným rozjasňovačem nebo třpytivým sprejem.

  • Kouřovky stokrát jinak

    Ať si říká, kdo chce, co chce, kouřové líčení snad nikdy nevyjde z módy. V posledních letech ale nabral tento trend nový směr, a kouřovky tak jde kromě klasických nude, hnědých, šedivých a černých tónů udělat téměř v jakékoliv jiné barevné variantě. Výjimkou nebude ani letošní podzim, kdy se o slovo hlásí oči v záplavě fialového či olivově zeleného kouřového závoje.

  • Grafická linka

    Pokud máte pevnou ruku a chuť vyzkoušet něco nového, na podzim by vás neměly minout ani grafické linky. Na ně se můžete vrhnout s klasicky černým produktem, chybu ale neuděláte ani s modrou, smaragdově zelenou nebo oranžovou barvou. Tvar linky můžete zvolit od „kočičího“ až po nejrůznější geometrické nebo úplně asymetrické útvary.

  • Lesní plody

    Grafickou linku nebo vaše běžné denní líčení můžete na podzim doplnit o výraznou rtěnku. S chladnějším počasím se samozřejmě hlásí o slovo ty v mnoha temných odstínech lesních plodů. Nemusí však jít o beze zbytku vyplněné rty výraznou matnou rtěnkou. Barvu můžete nanést nejvíce doprostřed vašich rtů a ke koutkům jí rozetřít do ztracena. Ani na podzim se nemusíte bát doplnit zbarvené rty vrstvou průhledného lesku, který jim dodá objem a lehkost.

  • Monochromatické muave

    Tento odstín se sice do češtiny dá nejlépe přeložit jako „nafialovělý“, je za ním však mnohem víc. Kromě fialové v sobě totiž skrývá tóny růžové i hnědé, a je tak ideálním společníkem do chladnějších i prosluněných podzimních dní. Muave můžete použít na oči, tváře i rty, čímž vytvoříte krásně sjednocený monochromatický look, který vždy působí propracovaně, ale i přirozeně.  

  • Tmavší konturka

    Devadesátky se k nám vracejí jako bumerang a je to znát i v líčení. Konturka tmavší než rtěnka, tak oblíbená právě v devadesátých letech, je staronovým trendem, s nímž ani tento podzim rozhodně nešlápnete vedle. Ať už zkombinujete červené rty s výrazně tmavě hnědou nebo dokonce černou konturkou, nebo dáte přednost růžové rtěnce s nafialovělým či hnědým ohraničením, můžete se spolehnout, že vyniknete. Pro extra „wow efekt“ můžete celé dílo přetřít průhledným leskem.

  • Třpytivá hra

    Ať už si na své tváři vytvoříte i ten nejjednodušší make-up look, na podzim mu dodáte tu pravou dávku originality a šťávy díky třpytkám. Nesahejte však tolik po těch drobných, které jsou součástí mnoha očních stínů či rozjasňovačů – raději se pusťte do třpytek větších rozměrů. Ty můžete umístit pod obočí, do koutku nebo i na plochu oka, podle toho, co se bude nejlépe hodit unikátnímu tvaru vašich „zrcadel duše“.

  • Jemně zelená

    Není to asi úplně barva, na kterou pomyslíte v souvislosti s podzimem, přesto je v make-upu pro toto období velkým trendem. Na oči ji můžete dostat v podobě stínů, linek nebo kombinací obojího. Protože jde o poměrně jemnou barvu, sluší téměř všem barvám očí a odstínů pleti. Je však dostatečně výrazná na to, aby upoutala pozornost, a doporučuje se kombinovat s minimalistickým zbytkem obličeje – přirozeně vypadající pletí a nahými rty, ideálně doplněnými o průhledný lesk.

  • Obočí au naturel

    A čím na podzim doplníte všechny předchozí make-up trendy nejlépe? Dokonale přirozeným obočím. Hustota i délka chloupků na maximum, žádné přehnané stínování nebo zbytečné vyplňování výraznou tužkou – stačí lehké dokreslení v místech, kde vašemu obočí objem nebo barva chybí, a následná fixace průhledným gelem. Takové obočí dokonale zarámuje váš obličej a vytvoří přirozený kontrast ke všemu ostatnímu.

    Trendy make-up za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

Autor: Nia
Diskuse ke článku
.