Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tvar nehtů. Který je pro vás ideální?

  • 17. srpna 2021 | 06:00

    Nehty jsou naší vizitkou. Proto je důležité vědět, jaký tvar nám skutečně sluší.

    Nezáleží na tom, jestli se o ně staráte sama nebo chodíte k manikérce, správný tvar nehtů je velmi důležitý, skryje nedokonalosti rukou a prstů. Umí opticky prodloužit nehty nebo zeštíhlí buclaté prsty. V našem návodu zjistíte, jaký tvar je pro vás nejvhodnější!

  • Vyberte si 

    Je to poměrně jednoduché. Stačí se zaměřit na tvar nehtového lůžka a jeho délku. Někdo preferuje krátké nehty, které zkracuje nůžkami a dopiluje dokulata pilníkem. Jiné dámě se líbí klasický oválný nehet nebo si dává záležet na dlouhých nehtech. Abyste věděla jistě, že máte správný tvar nehtů, pomůže vám takzvaná lunula. Jde o spodní část nehtů, která připomíná půlměsíc. Podle jejího tvaru poznáte, jak si stříhat nehty. Pokud je kulatá, tak by tvar vašich nehtů měl být kulatý, a pokud je čtvercová, nejlepší volbou je čtvercový tvar. U rovnější vypilujte nehet do rovna.

    Video se připravuje ...
    Zaměřeno na manikúru a pedikúru! Co je v kurzu? • VIDEO: Videohub

  • Hranatý

    Je ideální pro kratší nehty a lichotí ženám, které mají dlouhé štíhlé prsty. Pilníkem je zapilujte do rovna a poté jemně zaoblete hrany nehtů. Pokud máte silnější prsty, nechte nehty trochu delší. Tomuto typu nehtů sluší zářivé a výrazné odstíny laků.

  • Kulatý

    Kulaté nehty s krátkou délkou se hodí pro dlouhé a tenké prsty, opticky prodlouží kratší a široké prsty. Po zastřihnutí nehtů dokulata je pečlivě zapilujte, abyste předcházela nepříjemnému zatrhávání. Kulaté nehty jsou skvělou volbou pro ženy, které nemají čas.

    Video se připravuje ...
    Jak si doma vyrobit nehty, co vypadají jako mušle • VIDEO: youtube.com_Alexandra Violeta Artist/BPŽ

  • Mandlový

    Jeden z nejoblíbenějších tvarů. Je elegantní, moderní a vypadá nejlépe na delších nehtech. Mandlové nehty mají štíhlé strany a zužují se do špičky. Ženy s krátkými prsty je ocení, protože mají schopnost je opticky prodloužit. Vyniknou na nich pastelové barvy a nude odstíny.

  • Oválný

    Oválný tvar je asi nejoblíbenější. Hodí se pro krátké i silnější prsty, které prodlouží a opticky zeštíhlí. Krátké či středně dlouhé nehty dotvarujte pomocí jemného pilníku do půlkruhu. Sluší jim výrazné i neutrální laky.

  • Jaký pilník?

     

    Kovový

    Hodně často způsobuje třepení a nehty po něm zůstávají ostré. Je vhodný pro opravdu pevné nehty.

    Papírový

    Hodí se pro silné a nelámavé nehty. U křehkých by mohl jeho hrubší povrch podpořit třepení.

    Skleněný

    Je ideální pro všechny typy nehtů. Jeho nevýhodou bývá to, že se snadno rozbije.

    Vše potřebné pro krásné a zdravé nehty najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Další zajímavé články naleznete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>  

     

     

     

Autor: Lucie Ulmanová
Diskuse ke článku
.