Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chcete opálení z léta až do zimy? Víme, co pomůže

29. srpna 2020 | 06:00

Během léta pracujeme na svůdném opálení, které však za pár týdnů po návratu z dovolené mizí. Díky několika trikům vám však snědá pokožka může vydržet o něco déle, a vy tak budete mít pocit, jako byste se zrovna vrátila od moře. Co tedy dělat, aby vám opálení vydrželo co nejdéle?

Snědá pokožka má hned několik výhod. Zakryje drobné nedostatky, není potřeba se příliš malovat, protože opálení vytvoří svůj vlastní "make-up", a člověk se v něm cítí prostě tak nějak lépe. Problém je ale v tom, že nevydrží tak dlouho, jak bychom si přály. Existuje však několik způsobů, díky kterým si letní opálení můžete udržet o něco déle. Poradíme vám, jak na to!

Pozor na horkou vodu

Správná péče o pokožku začíná už ve sprše. Dávejte si pozor, abyste se nekoupala v příliš horké vodě. Ta totiž pokožku akorát vysušuje a dehydratovaná kůže pak rychleji ztrácí pigment. Neznamená to, že se musíte koupat v ledové, spíš dejte přednost vlažné nebo mírně teplé. Zároveň se vyhýbejte sprchovým gelům, které by mohly pokožku podráždit, a vybírejte takové, které o pokožku pečují, regenerují ji a vyživují. Skvělé jsou různé sprchové oleje nebo pečující pěny, díky kterým bude pokožka zklidněná a hydratovaná.

Hydratace je základ

V kosmetické výbavě by vám rozhodně nemělo chybět kvalitní hydratační mléko, které pokožce dodá potřebnou vláhu a pružnost. Mazejte se ráno i večer, s tělovými mléky to nemůžete nikdy přehnat, a čím víc tělo pořádně "promažete", tím lépe. Vybírejte produkty, které obsahují například výtažky z aloe vera nebo panthenolu, bambucké máslo nebo kokosový olej. Některé produkty dokonce obsahují jemné samoopalovací složky, kterými opálení podpoříte. Krémy používejte hned po sprše, kdy je pokožka ještě trochu vlhká. Produkty tak dokáže lépe vstřebat.

Hydratační a vyživující kosmetické produkty najdete ve fotogalerii:

Nezapomínejte na peeling

Peelingy určitě nevynechávejte, ale používejte je střídmě, a to například jednou za čtrnáct dní. Zbavíte se tak odumřelé suché kůže, a opálení tak ještě více vynikne. Při exfoliaci se zaměřte na ta nejsušší místa – na lokty, kotníky a kolena. Po každém použití nezapomeňte pokožku zase pomocí tělového mléka hydratovat. 

Vsaďte na samoopalováky

Jedním z nejsnazších způsobů, jak si zachovat letní opálení, je použití samoopalovacích produktů. Na trhu najdete nepřeberné množství kvalitních produktů, a tak se nemusíte bát, že by vám výrobek vytvořil nepřirozenou oranžovou barvu nebo fleky. Pokud dodržíte správný postup, vytvoří vám rovnoměrnou přirozenou bronzovou barvu. Můžete tak vybírat z mlék, pěn či sprejů. Nezapomeňte si však před použitím udělat peeling, aby byla pokožka hydratovaná a zbavená odumřelých kožních buněk.

Hydratujte zvenku i zevnitř

Jak bylo řečeno, bez hydratačního mléka opálení nevydrží. Stejně tak byste ale měla hydratovat své tělo i zevnitř. Proto je také důležité dostatečně pít. Bez pravidelného pitného režimu ztrácí pokožka schopnost plnit své funkce, je suchá, napjatá a mohou se objevovat šupinky. Proto denně vypijte alespoň dva litry čisté neperlivé vody.

Autor: Aneta Valešová