Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejčastější kožní problémy dokáže vyřešit přírodní kosmetika. Zbavte se akné, ekzému, lupénky a pigmentových skvrn

19. května 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Čím dál tím více lidí se zajímá o složení kosmetiky, protože správně tuší, že běžná kosmetika z drogerií není pro naše zdraví právě to nejlepší. Často obsahuje velké množství vody a chemických látek. A jen málokdy dokáže kožní problémy jako je ekzém či akné vyřešit natrvalo. Obsažené látky, které nejsou tělu přirozené, totiž narušují PH pokožky, což se jí nelíbí, a začne se jim bránit. Mnohdy si pak s takovými nekvalitními přípravky zaděláte na ještě horší potíže. Chcete-li se zbavit lupénky nebo akné jednou pro vždy nebo výrazně zredukovat pigmentové skvrny, čtěte dále.

Akné a problematická pleť

Zejména u žen není akné záležitostí pouze puberty. Spouštěčů pupínků je celá řada. Hormonální výkyvy, stres, nevhodná strava, málo spánku nebo příliš agresivní kosmetika. Pokud jste ještě nevyzkoušeli přírodní kosmetiku na akné, měli byste ji dát určitě šanci. Neobsahuje komedogenní látky, které ucpávají póry.  Naopak v ní najdete to nejlepší z přírody: aloe vera, tea tree, mandlový a konopný olej či extrakt z kosatce. Skvělým pomocníkem je i aktivní uhlí. Vyzkoušejte třeba černé tuhé mýdlo.

Autor: NuSpring Czech Republic

Atopický ekzém a lupénka

Ekzematická pokožka dokáže pěkně potrápit všechny bez ohledu na věk. Často tím trpí i malá miminka.  Někdy je jeho příčinou intolerance nějaké potravinové složky např. lepku. Pokud však již úpravu stravy máte za sebou stejně jako zkušenosti s různými dryáky z lékáren, a to bez efektu, sáhněte po přírodní kosmetice.  Skvěle funguje třeba bahno z mrtvého moře. Výborné reference jsou na značku Mínus 417, přírodní kosmetiku z Izraele. Ta pokračuje v odkazu starověkého Egypta, kdy si svou krásu s mořskými minerály udržovala již královna Kleopatra.  Jako mýdlo na atopický ekzém a šampon na lupénku v jednom můžete použít tuhý šampon Ponio, který je vhodný i na tělo. Obsahuje léčivé látky ichtamol a pyritión zinku.

Autor: NuSpring Czech Republic

Pigmentové skvrny

Za pigmentové skvrny může nadměrné slunění, zjizvená pokožka, genetika, hormonální změny a v neposlední řadě samozřejmě věk. Jak se zbavit pigmentových skvrn? A jde to vůbec? Zapomeňte na předražené chemické koktejly, se kterými vaše tělo přijímá škodlivé látky. Co opravdu pomáhá na pigmentové skvrny, je vitamín C? Snažte se do stravy zařadit více citrusů, šípku a rakytníku. Nebo si skvrnu potírejte citronem. Z přírodní kosmetiky lze určitě doporučit Bělící sérum od Havlíkovy přírodní apotéky s extraktem z kiwi nebo obnovující séra se šalvějí Nobilis Tilia, která pomáhají i proti tukovým cystám.