Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Miss Baculaté křivky se rozhodně nestydí! Přesvědčte se, jak jsou krásné i s kily navíc

22. ledna 2020 | 06:00

I ženy s nadváhou se sebou mohou být spokojené a mít zdravé sebevědomí. Spolek Baculaté Křivky pomáhá ženám, aby se měly rády a byly se sebou spokojené. Během roku pořádá různá setkání, ples i Miss Baculaté Křivky. Bál Baculatých křivek se uskuteční 22. února v penzionu a restauraci Šimanda v Praze-Kyjích. Více o spolku a jeho aktivitách prozradily jeho zakladatelky Lenka Sovová a Aneta Svobodová.

Proč jste založily skupinu Baculaté Křivky?

Lenka: Vznik Baculatých křivek byl v podstatě náhodný. V roce 2014 jsme se potkaly na módní přehlídce na konferenci Miluj své tělo a poprvé jsme zažily pocit, že někam patříme. Byly jsme baculky a povídaly jsme si o stejných tématech, problémech, které hubené ženy většinou vůbec neřeší, a tak jsme si jednoho lednového večera roku 2015 řekly, že založíme stránku a zkusíme ty naše problémy řešit veřejně.

Aneta: Ač se náš tým, který založil Baculaté Křivky za tu dobu změnil, náš cíl zůstal stejný. V tuto chvíli se o Baculaté Křivky, z.s. starají Aneta Svobodová, Lenka Sovová a Lenka Barvířová.

Čekaly jste takový úspěch?

Lenka: Netušily jsme, že se stránka bude až tak líbit, během chvilky nás sledovalo 500 lidí, a tak jsme se rozhodly jít do hloubky. Probírat víc věcí, článků či témat, věnovat se baculkám a pomáhat jim se začleněním do společnosti.

Takže takové společenství? Jaké byly v začátcích vaše cíle?

Lenka: Je to takový náš velký koníček, kterému se věnujeme naplno bez nároku na honorář. Pro nás je největší odměnou to, že někomu dokážeme pomoci. I když už je tým Baculatých křivek jiný, rozhodly jsme se Baculaté Křivky posunout dál a v roce 2018 se z nás stal první spolek pro baculky v ČR. Snažíme se Baculaté Křivky dělat srdcem, neboť bez toho by to nešlo.

S čím vším ženám pomáháte?

Aneta: Je to jednoduché, snažíme se, aby se každá žena podívala na sebe do zrcadla a řekla

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová