Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

TOP 3 přísady, které spolehlivě rozzáří namáhanou pleť

4. listopadu 2019 | 00:00

Vrásky. Známe to všechny, naše pleť s přibývajícím věkem uvadá, ztrácí pružnost a vysychá. Kromě stárnutí je jednou z příčin těchto nenáviděných změn také znečištěné ovzduší, které působí toxicky na naše tělo. Jak své pleti můžete pomoci? Zaměřte se na tři nejspolehlivější kosmetické super-ingredience, které ve vaší výbavě nesmí chybět: kyselina hyaluronová, vitamín C a kaviárový extrakt.

Pokožka se musí „zalévat“

Stálice kosmetického světa – kyselina hyaluronová – je jedním z nejznámější a nejúčinnějších zvlhčovačů kůže, přičemž se dokonce přirozeně nachází i v našem těle. V důsledku stárnutí ji však kůže obsahuje čím dál menším množství. Kyselinu je třeba pravidelně doplňovat (ideálně ráno i večer), protože díky ní pleť vypadá plněji a mizí z ní jemné vrásky. Navíc se hodí pro všechny typy pleti, včetně mastné a suché.

Náš tip: Nejúčinnější produkty obsahují více forem kyseliny hyaluronové –  ty s nízkou molekulární hmotností působí ihned, zatímco varianty s vysokou molekulární hmotností zase vynikají dlouhodobým hydratačním účinkem.

Nakrmte pleť „céčkem“

Všichni ho známe především jako posilující látku pro naši imunitu a jako pomocníka v boji s chřipkou či nachlazením – řeč je samozřejmě o vitamínu C. Není tajemstvím, že tato látka je také mocným antioxidantem pro naši pleť. Výrobci kosmetiky si dlouho lámali hlavu, jak „céčko“ dostat i do kosmetických přípravků, ale díky nejnovějším technologiím je konečně i v kosmetice běžně dostupný a těší se čím dál větší oblibě. Sérum s aktivním vitamínem C funguje jako prevence vzniku vrásek, rozjasňuje pleť a navíc vyrovnává barevné nepravidelnosti kůže, jako jsou pigmentové skvrny či zarudnutí.

Náš tip: U přípravků s vitamínem C nepoužívejte přípravky s vyšší koncentrací než 20 procent. pokud máte citlivou pleť, bohatě vám bude stačit 10-15 procent. Nejúčinnějším kosmetickým „céčkem“ je kyselina askorbová.

Dopřejte pokožce luxus

Pro někoho luxusní, pro někoho neobvyklý – kaviárový extrakt je jednou z nejvyhlášenějších kosmetických přísad, která zabraňuje stárnutí kůže a chrání ji před degenerativními změnami. Kaviár totiž dodává pleti kolagen, který ji zpevňuje, doslova vyhlazuje vrásky a zároveň pomáhá s tvorbou ceramidů, díky nimž vaše pokožka dosáhne zdravého a projasněného vzhledu. Kaviárová kosmetika je vhodná pro všechny typy pleti a výborně funguje také v péči o vlasy a nehty.

Náš tip: Kosmetické přípravky s extraktem z kaviáru patří do kategorie exkluzivnějších výrobků. V České republice je vyrábí například společnost Český kaviár, ceny jejich produktů začínají na 499 Kč.

Sestavte si pečující plán se super-ingrediencemi

Ranní péče:

Krok 1: Přes noc vaše pleť intenzivně regeneruje, ráno proto nezapomeňte na čistící mléko či gel a tonikum určené pro váš typ pleti.

Krok 2: Sérum s kyselinou hyaluronovou vaši pleť po ránu pořádně rozjasní.

Krok 3: Denní krém  s kaviárovým extraktem doplněný o pečující vitamin E, pantenol a avokádový olej vaši pleť perfektně zjemní, vyživí a navíc vám poslouží jako ideální podklad pro následné líčení.

Večerní péče:

Krok 1: Po odlíčení použijte také čistící mléko či gel a následně tonikum s kyselinou glykolovou, která svými exfoliačními účinky odstraní odumřelé buňky a uvolní ucpané póry. Díky tomu následné produkty do pleti proniknou mnohem snadněji.

Krok 2: Naneste sérum s vitamínem C, které vaši pleť rozzáří a vyhladí. Nezapomeňte na oblast krku a dekoltu.

Krok 3: Noční krém s kaviárovým extraktem, bambuckým máslem a vitaminem E přes noc vaši pleť hloubkově zregeneruje a vyživí.

Náš tip: Jednou týdně aplikujte na navlhčenou vyčištěnou pleť nanomasku s kaviárovým extraktem. Dodáte tak vaší pleti vysoce koncentrovanou dávku až třiceti živin, které mají preventivní i korektivní účinky. Po aplikaci masky 10 minut vyčkejte a pokračujte v aplikaci séra a krému.

Doporučujeme důsledné dodržování režimu po dobu minimálně jednoho měsíce pro objektivní vyhodnocení účinku používaných produktů.

Využijte exkluzivní slevu 10% pro čtenářky Blesku pro ženy na kompletní sortiment značky Český kaviár.

Autor: Prezentace klienta