Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plastická chirurgie 21. století bezbolestně a precizně

12. září 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Toužíte po hezčích prsou nebo vás trápí povislá oční víčka, ale bojíte se anestezie či skalpelu? Každá operace je zásah do těla a přináší jistá rizika. Na renomovaných pracovištích se však operační komplikace vyskytují zřídka a díky modernímu vybavení a šetrným postupům probíhá předoperační, operační i pooperační fáze hladce a bez zbytečné bolesti. 

Anestezie je jistě bezpečnější, než byla před lety

Pokud mluvíme o šetrnosti a bezpečnosti plastické chirurgie, musíme v prvé řadě zdůraznit obrovský pokrok, který udělala anesteziologie. Právě ta přináší pacientům velkou úlevu a komfort při operačních výkonech. „Pokrok v medicíně a farmakologii je dynamický, jsou vyvíjena nová léčiva, jejichž nástup účinku je rychlý, dobře se metabolizují a mají minimum vedlejších nežádoucích účinků, a je namístě zmínit i rozvoj přístrojů pro stále dokonalejší a citlivější monitoraci životních funkcí,“ říká anestezioložka MUDr. Jarmila Polívková a dodává: „Cílem naší práce je dosažení co nejlepšího komfortu pacienta i operatéra. Preferují se méně invazívní postupy, např. kombinace místního znecitlivění a analgosedace.“

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Plastika víček pouze v místním znecitlivění

Plastická operace víček (blefaroplastika) je velmi oblíbený a efektní výkon, po kterém pacienti omládnou až o 10 let. „Oblast očí je nejdůležitějším estetickým podcelkem obličeje, kde se většinou nejdříve projevují známky stárnutí. Tento typ zákroku patří mezi tzv. omlazující – rejuvenační zákroky,“ vysvětluje plastický chirurg MUDr. Miroslav Krejča. V oblasti horních víček se vlivem stárnutí vytvoří kožní nadbytky, které představují nejprve problém estetický, posléze i funkční jako slzení, pocit unavených očí a zhoršení periferního vidění. U dolních víček dochází k povolování kůže a vyklenutí tukových polštářů, které vytváří pytle pod očima. Během blefaroplastiky operatér odstraní kožní převisy a tukové váčky na horních, dolních nebo obou víčkách najednou. Výkon se provádí pouze v místním znecitlivění v kombinaci s analgosedací, takže je velmi šetrný a rychlý.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Odlehčené prsní implantáty a plastika prsou s minimální jizvou 2 cm

Výrobci silikonových implantátů vyvíjejí stále nové technologie, materiály a operační postupy, aby byly ženy se svými novými prsy spokojené a výsledek operace působil přirozeně. Na trhu se objevily odlehčené prsní implantáty B-Lite, které jsou o 30 % lehčí než všechny ostatní druhy implantátů. Nižší hmotnost ocení především ženy s většími prsy a sportovkyně - prsa nemají takovou tendenci spadnout. Další novinkou jsou ergonomické implantáty Motiva vyrobené z řidšího silikonového gelu, které působí velmi přirozeným dojmem na pohled i na dotek. K vložení implantátů Motiva se využívá speciální technika přes sáček, která zkrátí operační řez o polovinu a vzniká minimální jizva 2,5 cm dlouhá.  

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Plastické operace ženského genitálu pro zdravý a spokojený intimní život

Nepříjemné pocity jako svědění, pálení a bolesti v intimních partiích trápí zpravidla ženy po porodech a v období klimakteria, ale setkávají se s nimi i mladé dívky. Nespokojenost s těmito citlivými partiemi způsobuje, že ženy trpí pocity méněcennosti, neužívají si sex a stydí se před svými partnery. Právě pro ně vznikl poměrně nový obor plastická gynekologie. „Plastická gynekologie je obor zabývající se kombinací gynekologických, plastických a kosmetických zákroku, které zlepšují vzhled genitálií, diskomfort v této oblasti a zlepšují sexuální potěšení,“ vysvětluje MUDr. Zoja Čurilová Roháčová a dodává: „Zahrnuje estetické a funkční výkony jako je laser, rejuvenaci genitálu, aplikaci kyseliny hyaluronové a operační výkony na genitáliích, které upravují a obnovují pochvu a okolitou tkáň.“

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Mezi nejžádanější operační výkony patří vaginoplastika, která zužuje a zpevňuje pochvu, plastika velkých i malých stydkých pysků a celkové omlazení ženského genitálu kombinující zpevnění vaginy s úpravou poševního vchodu případně i stydkých pysků a plastikou svalů hráze (perineoplastikou). „Ženy se často o těchto problémech neodváží bavit ani se svým gynekologem, který by je pak mohl odeslat k ošetření. Proto se bohužel některé dlouhou dobu trápí kvůli problému, který by mohl být snadno vyřešen,“ říká dr. Čurilová z pražského Institutu klinické a estetické medicíny Asklepion.