Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak na první vrásky? Důležitá je hydratace

14. května 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Třicítka na krku a vy při pohledu do zrcadla rozeznáváte v okolí očí, úst a čela první mimické vrásky? Nevěste hlavu. Stárnutí sice nezastavíte, ale jeho příznaky správnou péčí zmírnit můžete. Začněte s tím však co nejdříve. My vám poradíme, jak na to.

Se zvyšujícím se věkem klesá produkce elastinu a kolagenu a obnovovací schopnost pleti pomalu slábne. Dostatečná hydratace je pro zdravou a pevnou pokožku naprosto klíčová. Na suché pleti se vrásky tvoří mnohem rychleji, takže jak tomu jednoduše předejít? Do ranního rituálu zařaďte vyživující denní krém s obsahem kyseliny hyaluronové. Vyzkoušet můžete například péči Hyalurogel Rich značky Mixa, odborníka na citlivou pleť, která je ideální pro všechny typy pleti včetně citlivé se sklonem k vysoušení. Díky unikátní krémové textuře proniká rychleji do pleti a zanechává ji dlouhodobě hebkou a pevnou. Stejný krém můžete použít i večer, abyste pleti zajistili přísun výživných látek i v průběhu noci.

HYALUROGEL MIXA
Autor: LOREAL Česká republika

Naprostou samozřejmostí je správné čištění pleti, a to vždy ráno a večer. Žádný krém nebude dobře fungovat, pokud nebudete mít pleť řádně vyčištěnou. Během dne se na pokožce usazují prach, pot a další nečistoty, proto je potřeba ji důkladně vyčistit, i když jste se zrovna ten den nelíčila. Jestliže čištění dlouhodobě zanedbáváte, koledujete si o pořádný průšvih. Póry se začnou ucpávat a vy se dočkáte nejednoho nevzhledného pupínku nemluvě o předčasném výskytu vrásek. Důkladné čistění je prostě základ.

Začněte používat oční krémy, které minimalizují vznik mimických vrásek a redukují otoky i černé kruhy pod očima. Pokožka v očním okolí je velmi jemná a citlivá, navíc zde nedochází k takovému prokrvení jako v jiných oblastech tváře, takže je náchylnější ke vzniku vrásek. Krém používejte každý den ráno a večer.

Pamatujte na ochranu před sluncem. Nadměrné vystavování slunci urychluje stárnutí buněk, a pleť tak ztrácí svou elasticitu. Používejte proto kosmetické přípravky s UV faktorem, a to i během zimních měsíců.

Poslední rada na závěr: Nezapomeňte dodržovat pitný režim! Pokud je tělo dostatečně zásobováno vodou, pokožka se mnohem déle udrží mladistvě svěží a krásná. Dejte si proto hned ke snídani sklenici vody s citronem a vyhněte se zbytečným vráskám. 

Klíčová slova: komerční prezentace, mixa, vrásky
Související články