Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Blond vlasy vyžadují zvláštní péči! Co dělat, aby nežloutly?

  • 23. dubna 2019 | 06:00

    Blond barva vypadá sice krásně, ale pokud jste se s ní nenarodila, stojí dost úsilí, abyste ji měla přesně takovou, jakou si ji představujete. Se správnými produkty a péčí z vás pravá blondýnka může být. Jak na ni?

    O krásných blond vlasech sní nejedna žena, docílit však kýženého výsledku dá někdy dost zabrat. Není vaše blond taková, jakou byste ji chtěla mít? Možná se o ni nestaráte správně. 

  • Správný šampon

    ..
    Autor: shutterstock.com

    Jelikož jsou blond vlasy barvením a melírováním více namáhány, levným šamponem z drogerie jim moc nepomůžete. Většinou jsou tyto produkty plné chemikálií a vaše blond vlasy můžou ještě více vysušit. Nechte si raději poradit svým kadeřníkem a kupte si profesionální vlasovou kosmetiku. Stojí sice více, ale rozdíl rozhodně poznáte. Vybírejte kvalitní šampon a kondicionér určený právě pro blond vlasy. Pokud toužíte po chladné blond, používejte takzvaný silver šampon, který redukuje žluté podtóny. Nepoužívejte ho ale příliš často, vlasy hodně vysušuje. 

  • Extra péče

    ..
    Autor: iStock.com

    Jednou týdně své vlasy rozmazlete a dopřejte jim hlubší regeneraci pomocí masky na vlasy. Ta totiž obsahuje výživné a hydratační látky, které ve vlasech vydrží i několik umytí. Vaše vlasy díky ní pak budou pevnější, lesklejší a hlavně zdravější. Naneste ji do vlhkých vlasů a nechte působit. Pro větší efekt můžete vlasy zabalit do ručníku. Čím déle budete mít masku ve vlasech, tím lépe.

  • Ochrana před sluncem

    ...
    Autor: istock.com

    Blond vlasy jsou háklivější, co se sluníčka a koupání týče. Sluneční paprsky je vysušují a vlasy pak ztrácejí lesk a pružnost. Pokud se chystáte na dovolenou, nezapomeňte si přibalit sprej s obsahem UV filtrů, který vlasy ochrání. 

  • Barvu nechte na kadeřníkovi

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud toužíte po blond kadeřích, doporučujeme vám svěřit se do péče odborníků. Obyčejná barva z drogerie by vám vlasy mohla totiž zničit. O krásný výsledek se postará profesionální kadeřník, který vlasy zbaví pigmentu a následně je natónuje do požadovaného odstínu. Používá k tomu navíc prostředky, které minimalizují škody způsobené barvením. 

  • Pozor na konečky

    ...
    Autor: istock.com

    Blond vlasy – přírodní i ty odbarvené – bývají křehčí, a proto více trpí roztřepenými konečky. Zajděte si proto každých šest až osm týdnů ke kadeřníkovi, aby vám je zastřihl. Nemusíte to nijak přehánět, postačí jeden centimetr. Výsledek uvidíte hned – vlasy budou pevnější a také rychleji porostou.

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  trendy, krása, kosmetika, blond vlasy, vlasy, blondýna
Diskuse ke článku
.