Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Devadesátkové trendy ve vlasech: Opět jsou v módě skřipce, čelenky a sponky

3. března 2018 | 06:00

Zatímco minulý rok vládla na poli trendů osmdesátá léta – neonové barvy, barevné řasenky – letos je všechno jinak. Připravte se na devadesátky v plné parádě! Alespoň co se doplňků do vlasů týče.

Také jste si myslela, že čelenky, výrazné sponky a hlavně skřipce jsou už záležitostí minulosti a nikdy se do módy nevrátí? My taky. Ale letošní trendy z fashion weeks rozhodly jinak. Je čas vytáhnout doplňky do vlasů, které letos slaví svůj velký comeback.

Skřipce a sponky

Na únorovém fashion week v New Yorku se dostaly skřipce na výsluní díky módní show Alexandera Wanga. Všechny modelky měly vlasy uhlazené dozadu a sepnuté velkým obyčejným skřipcem. Zcela obyčejný ale nebyl – bylo na něm vyryto návrhářovo jméno.

Výrazné sponky, kterými sepnete vlasy podél obličeje a těsně u uší, se objevily na přehlídce módních značek Zadig & Voltaire nebo Michael Kors. Vypadá to pěkně a alespoň pak vlasy nepadají do obličeje. Pokud si hodláte nějakou ozdobnou sponu pořídit, nešetřete na kamínkách! Čím nápadnější, tím lepší.

Inspiraci najdete ve fotogalerii:

Látkové gumičky

Také jste je milovala? Netahají, nedělají na vlasech ohyby a culík s nimi vypadá bohatší. Investujte do saténových nebo vzorovaných, které vás jen tak nepřestanou bavit, a noste díky nim vlasy na všechny způsoby: vysoko vyčesaný i nízký culík nebo s nimi vytvořte uvolněný drdol. Jak si ho učesat, se dozvíte ve videu, jen místo klasické gumičky použijte tu látkovou:

Video se připravuje ...
Naučte se nedbalý drdol, který nosí Blake Lively nebo Alicia Vikander! • VIDEO: Adam Balažovič

Čelenky a brýle

Na módní show singapurského návrháře Prabala Gurunga jsme mohli vidět modelky s uhlazeným drdolem, který zdobila zubatá čelenka. Jak to sluší Belle Hadid nebo Ashley Graham, uvidíte ve fotogalerii. Pokud jste nikdy neměla v lásce tyhle čelenky, které tlačily za ušima, možná vás potěší trend, který nastolil Tom Ford na své módní show – široké látkové čelenky, v tomto případě koženkové, kombinované s výraznými náušnicemi a dramatickým líčením.

Dalším hitem, který tedy sice nepatří do vlasů, ale za zmínku určitě stojí, jsou sluneční brýle, které jako byste ukradla hlavním hrdinům z filmu Matrix. Nosí je prostě všichny hvězdy – sestry Hadidovy, Kendall Jenner nebo modelka Kaia Gerber, dcera Cindy Crawford.

Necháte se zlákat novými trendy?

Autor: Lucie Houdková