Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hitem jara budou kostkované kalhoty: Jak je nosit a kde je koupit?

28. února 2018 | 06:00

Zimní měsíce ovládal vzor kostky a ani na jaře tomu nebude jinak. Nejvíce trendy kouskem budou kostkované kalhoty. Zkuste také jednou vyměnit džíny za něco originálnějšího. My vám poradíme, jak se tenhle kousek nosí. 

Kalhoty, které se dají perfektně kombinovat a hodí se téměř kamkoliv? Šedé kostkované. Takzvaná preppy kostka se vloni objevila téměř ve všech kolekcích a šílenství pokračuje. A není se čemu divit, kostku můžeme doporučit všem věkovým kategoriím a takovéto kalhoty mohou nosit nejen štíhlé ženy, ale i ty, které řeší problémy s postavou.

V zimě jsme se zamilovaly do kostkovaných sak a kabátků, teď milujeme tyto kalhoty. Na jaro jen vybírejte lehčí materiály než na zimu – třeba len nebo bavlnu. Trend si oblíbily i módní blogerky. Třeba Mei z blogu Blame it on Mei zkombinovala kostkované kalhoty s růžovým sáčkem, a utvořila tak svěží jarní look.

4204071:gallery:true:true

Největší výběr těchto kalhot zatím najdete v obchodě Zara, kde se ceny pohybují od 599 korun výše, dostatečně velký výběr je i v obchodech Mango nebo Orsay, kde ceny začínají na 799 korunách.

Dobře uděláte, pokud si zakoupíte rovnou celý komplet. Kostkované sako spolu s kalhotami můžete nosit dohromady i zvlášť. V tomto obleku můžete oslňovat nejen v práci, ale když si k němu vezmete tenisky nebo třeba tričko s potiskem, můžete vyrazit kamkoliv.

Ke kostkovaným kalhotám se pak hodí prakticky jakýkoliv vršek. Na jaře uvítáte kombinaci s koženou či denimovou bundou nebo barevným sáčkem. Když je ještě zima, klidně k nim oblékněte kabát a kotníkové boty. Vyhněte se pouze dalším vzorům, jako jsou květy či puntíky nebo naprosto odlišné kostky.

4019818:gallery:true:true

Přes všechny módní trendy na džíny nedáme nikdy dopustit, podívejte se na video a zjistěte, které vám nejlépe padnou:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jaro se blíží a s ním i období svateb. Vše, co potřebujete k přípravám, najdete ZDE »

Autor: Markéta Tošnarová