Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak se správně starat o pleť?

5. prosince 2017 | 11:28
Prezentace klienta |

Odlíčit, vyčistit a nakrémovat. Tak by měla vypadat základní péče o pleť, která se jistě vyplatí dodržovat. Ovšem pokud tyto tři kroky dodržujete a vaše pleť stále trpí nějakými nedostatky, je dobré zjistit, kde děláte chybu. Na vaše dotazy vám odpovídala paní Eva Šťepánková, zakladatelka firmy RYOR.

Dobrý den, poraďte tedy prosím jak o suchou pleť v zimním období pečovat. Jak o obličej a celé tělo? Děkuji

Dobrý den, večer na důkladně vyčištěnou pleť mlékem, dvoufázovou odličovací emulzí nebo micelární vodou, a dočištěnou pleťovým tonikem, aplikujte na celé tělo Tělové mléko s amarantovým olejem, které napomáhá obnovit přirozený ochranný film pokožky a zároveň ji hydratuje. Je určeno pro všechny věkové kategorie včetně nejmladších. Na noc pak na pleť doporučuji dodat hydrataci pomocí Kyseliny hyaluronové v gelu a následně použít krém například Konopný výživný krém s kmenovými buňkami, kterým řešíte hydrataci, první vrásky a zároveň případný problém v pleti jako občasné akné. Ráno pak na přečištěnou pleť tonikem aplikujte Kyselinu hyaluronovou v gelu a následně některý z krémů z naší řady Suchá a citlivá pleť, všechny jsou nedráždivé, klidnící a většinou jsou koncipovány tak, aby na povrchu přípravku byla ochranná tuková složka, která zajistí, aby se pleť nevysušovala, ale byla dlouhodobě dobře hydratovaná. Ať sáhnete po jakémkoliv, pleť bude nadšená. Hezký den

Mám dotaz, jak často doporučujete peeling v tomto období?

Peeling je vždy individuální záležitost. Někomu stačí jednou za 14 dní, někdo potřebuje peeling každý týden. Ať tak nebo onak je potřeba následně pleť důkladně vyživit a chránit.

Dobrý den, nikdy jsem netrpěla na popraskané ruce. Vrátila jsem nyní od moře a ruce mám jako struhadla, krémy nepomáhají, co s tím? Poradíte prosím. Děkuji

Dobrý den, nyní přichází období časté změny teplot a tím samozřejmě trpí hlavně naše ruce, které jsou velmi vystavované. Pokud se dostanete do kosmetického salonu, doporučuji parafínový zábal, který vám připraví, je to opravdu úžasná péče. Následně pak na domácí péči peeling rukou jednou týden pomocí Zjemňujícího cukrového peelingu Lemongrass a hydrataci rukou díky Pivnímu krému na ruce. V kabelce pak můžete nosit menší verzi Krém na ruce s vůní grepu a černého rybízu. Oba krémy obsahují lecitin, který vytváří na pokožce ochranný film, tzv. ochrannou rukavici, která pokožku chrání.

Dobrý den, moc děkuji za korekční krém s cannabis. Používám ho teprve pár dní a pleť se mi opravdu zlepšila. Dříve jsem používala řadu Aknestop, ale stále jsem měla problémy s podkožními boláky. Po pozitivních zkušenostech s korekčním krémem, určitě zakoupím celou řadu. Podkožní akné se mi během používání tohoto krému během 3 dnů velice zmenšilo a zmizelo též zarudnutí. Děkuji!

Dobrý den, to moc ráda slyším. Často se setkáváme s takovými ohlasy. Řada Cannabis Derma Care díky obsaženému vzácnému kanabidiolu řeší většinu problémů v pleti. Řada Aknestop je spíše pro mladistvé, aknózní typy pleti. V tomto ročním období navíc přibývá zákazníků, kteří jindy v roce nemají žádné problémy a nyní je nejen pleť na obličeji, ale kůže celého těla pne. Je to vlivem změny teplot, tím, že je pleť a kůže více vystavovaná těmto změnám. Doporučuji proto na celé tělo používat Konopné tělové mléko. Svědění a pocit pnutí bude rázem pryč.

Dobrý den, jak tedy "zatočit se špatným stavem pokožky"? Máte nějakou univerzální obecně platnou radu, která pomůže každému?

Dobrý den, vždy záleží na typu pokožky. Obecné pravidlo a základ v péči o pleť je její správné čištění. Večer by mělo probíhat ve dvou krocích. 1.odlíčení od make-upu pomocí odličovacího mléka, micelární vody nebo dvoufázové odličovací emulze a ve 2.kroku dočištění pleťovým tonikem dle typu pleti. Následně pak aplikovat krémy dle požadavku a typu pleti. Pro konkrétní radu ohledně vaší pleti můžete kontaktovat naši poradnu na blogu www.mujryor.cz, kde napíšete váš konkrétní problém a typ pleti. Hezký den

Celý chat je k dispozici zde: