Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pleť v období menopauzy – jak to jde dohromady?

2. října 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Období tzv. druhé fáze života, pro ženy znamená nevyhnutelné změny, které jsou viditelné zejména na pleti - je tenčí a mdlá. Zajímá vás, jak přesně menopauza ovlivňuje pleť a jak s tím bojovat? 

Ženy v období kolem padesáti let mají často jediný cíl – vypadat navenek tak dobře, jako se cítí uvnitř. Dobrou zprávou je, že některým změnám na pleti se dá dobře bránit, ale je třeba je podchytit hned v počátku.

Co se s pletí během menopauzy děje?

Nejsvrchnější vrstvy kůže se ztenčují a mění se i hloubková struktura kůže. Objevují se vrásky, pleť je citlivější a také sušší. Se suchostí a ztrátou hutnosti pleť ztrácí rovněž svůj jas a vypadá mdle. Stárnutí pleti je však dáno dvěma věcmi: vlivem prostředí a našimi vlastními genetickými predispozicemi. Výhodou kůže však je, že stárne postupně, takže se do procesu dá včas zasáhnout a zpomalit ho.

Autor: Getty Images

Jak předčasnému stárnutí pleti zabránit?

Vrásky, ztráta hydratace, jasu a tenčí pleť jsou velkou výzvou. Částečně je možné stav pleti zlepšit každodenní péčí, která je přizpůsobena právě období menopauzy. Důležité je také dodržovat zdravý životní styl, snížit hladinu stresu, jíst vyváženě, sportovat, lépe spát a chránit se před UV zářením. Jde zkrátka o celkový přístup! 

Jakou péči zvolit?

Vlivem hormonů může být pleť suchá, drsná, mdlá, méně pevná a povadlá. Je nutné tedy zvolit péči, která pleti vykompenzuje její ztráty. Po aplikaci krému by pleť měla být zpevněná, rozzářená a hydratovaná. Odborníci v péči o pleť v období menopauzy Laboratoře Vichy vyvinuly řadu Neovadiol, která je uzpůsobena přímo na míru pleti, která prochází touto fází a navrací jí její mladistvý vzhled a svěžest.