Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyzkoušeno za vás: Lesklé a zdravé vlasy díky obyčejné sodě. Funguje to?

Video se připravuje ...
Vyzkoušeli jsme za vás: Vlasová maska z jedlé sody
VIDEO: Lucie Houdková
21. září 2017 | 06:00

Zničené, suché, mdlé vlasy bez lesku rovná se noční můra. Věděly jste ale, že pomoc najdete doma v kuchyni? Jedlá soda by měla vlasy všech těchto neduhů zbavit. Jak to ale doopravdy funguje? Vyzkoušely jsme!

Babské rady ve většině případů fungují lépe než nějaké chemické přípravky koupené za několik stovek. Proto jsem se opět rozhodla na vlastní kůži – tentokrát tedy na vlastní vlasy – vyzkoušet ozdravnou kúru, která dodá vlasům ztracený lesk a pružnost.

Vlasy jsou totiž zanesené nečistotami z okolního prostředí, zbytky stylingových přípravků nebo třeba i silikony ze šamponů. Jedlá soda pak působí jako čistič, který vlasy zbaví nežádoucích látek. Zůstanou zdravé a lesklé.

Postup nemůže být jednodušší: sodu smíchejte s vodou, aby se vytvořila jakási pasta. Tu pak nanášejte na vlhké vlasy, nechte chvíli působit a je hotovo. Potom si vlasy opláchněte a umyjte klasicky šamponem a kondicionérem. Kúra by se měla provádět tak jednou za měsíc. Pokud máte vlasy suché, namíchejte sody méně. Jestliže jsou mastnější, nemusíte se bát sody přidat víc.

Ukázalo se, že dvě patnáctigramová balení sody byla až až na mé blond odbarvené vlasy. Po umytí to nebylo hned poznat, že jsou tolik vysušené. Projevilo se to až ráno. Vlasy mám zacuchanější a hrubší na dotek. Na příště tak aspoň vím, že sody je lépe méně a je potřeba více si dát záležet na následné péči, například v podobě vyživující masky!

 

Autor: Lucie Houdková