Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Test odličovacích ubrousků. Které odlíčí make-up dokonale?

20. července 2017 | 06:00

Jít spát s neodlíčenou pletí je to nejhorší, co můžeme udělat! Proto se v létě neobejdeme bez odličovacích ubrousků, které jsou na cesty, pod stan a na festivaly jako dělané! Otestovaly jsme pro vás některé z těch, které seženete v obchodech. Jak jsme s nimi byly spokojené?

Odličovací ubrousky jsou dokonale praktické a pokud jedete pod stan, nebo na festival, jsou pravděpodobně tou nejsnadnější volbou. Rozhodně byste je ale neměla používat na denní bázi. Přestože jsou praktické, nikdy vás neodlíčí perfektně a většina z nich obsahuje koktejl chemických látek, které na vaší pleti mohou nadělat pořádnou paseku. Které uspěly v našem testu?

Micelární ubrousky Bioderma Sensibio, 25ks; 199 Kč

Micelární ubrousky Bioderma Sensibio H2O, 25ks; 199 Kč. Koupíte v síti lékáren.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren

Byla jsem velmi mile překvapena z užívání těchto vlhčených ubrousků. I silnější make-up s nimi šlo odlíčit v podstatě bez potíží, a navíc ani druhý den mi nevyskákalo akné, což se mi jinak při nešetrném odlíčení stává běžně. Je to tím, že jsou ubrousky napuštěné klasickou růžovou micelární vodou Bioderma, takže jsou vhodné i pro citlivou pleť. Stejně tak kvituji zavírání, lepidlo drží i po několikátém odlepení, takže ubrousky vám po pár dnech nevyschnou. Já je vozím s sebou na víkendy už několikátý týden po sobě a stále fungují, jak mají. 

Známka jako ve škole: 1

Čisticí micelární ubrousky Garnier 3v1, 25 ks; 119 Kč

Čisticí micelární ubrousky Garnier 3v1, 25 ks; 119 Kč. Koupíte v drogériích.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Tyto vlhčené ubrousky od Garnieru mají být napuštěny micelární vodou, takže odličování by mělo být šetrnější než u obvyklých výrobků. Ubrousky jsou napuštěny skutečně poctivě, micelární voda z nich téměř kapala, což za tak velký problém nepovažuji. Spíše to, že jsem měla pocit, že nedokázaly odlíčit všechen make-up, i když se tak tvářily. Nemohla jsem se zbavit dojmu, že mám obličej ulepený a ne úplně kvalitně odlíčený. Což se projevilo na mé pokožce po víkendu, kdy jsem se odličovala pouze jimi. Nicméně jako první pomoc poslouží více než dobře, zase bych je úplně nezatracovala.

Známka jako ve škole: 3

Osvěžující čisticí pleťové ubrousky Nivea, 25 ks; 140 Kč

Osvěžující čisticí pleťové ubrousky Nivea, 25 ks; 140 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Nivea mne v mnoha směrech potěšila. Zaprvé: ubrousky jsou docela hodně "mokré", takže mi stačily dva – jeden na odlíčení a druhý na dočištění pleti. Pravda je, že nepoužívám žádné mohutné vrstvy make-upu, ale ubrousek si poradil třeba i s voděodolnou řasenkou. Zadruhé: na pleti nezůstal po odlíčení žádný film, který jsem u jiných výrobků měla potřebu ještě omýt vodou. Nepálí, neštípou i parfemace je jemná, což mi vyhovuje. Ubrousky používám jen výjimečně, třeba jako první pomoc na dovolené. I tak bych ale volila variantu ubrousků, které se rozloží v přírodě, a nedělají tak zbytečný odpad. Proto to minus.

Známka jako ve škole: 1-

Odličovací ubrousky Balea, 25 ks; 40 Kč
Odličovací ubrousky Balea, 40 Kč, koupíte v síti drogerií DM
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Co je opravdu příznivé, je cena za tyto odličovací ubrousky. Jsou bez parfemace a alkoholu, takže by měly vyhovovat i citlivé pleti, to se ale bohužel nestalo. K odlíčení jsem potřebovala dva až tři a i tak si nedokázaly dokonale poradit s linkami a řasenkou. Navíc mě hlavně v oblasti kolem očí nepříjemně pálily. Je to lepší, než jít neodlíčená, ale I tak na cestování raději zvolím micelární vodu a vatové tamponky.

Známka jako ve škole: 3

Odličovací ubrousky Rival de Loop, 25 ks; 40 Kč
Odličovací ubrousky Rival de Loop, 40 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií Rossmann

Stejný případ jako u odličovacích ubrousků značky Balea. Cena je velmi přívětivá a rozhodně je lepší použít tyto ubrousky, než jít spát neodlíčená. Jsou spíše sušší a na obličeji lehce pálí, což není příjemné v oblasti kolem očí, jeden nestačí a musíte pokožku trošku dřít. Navíc mají také problém s oblíčením řasenky a linek.  Takže jako SOS ano, ale raději se obejdu bez tohoto způsobu odličování.

Známka jako ve škole: 3

Pečující čisticí ubrousky Nivea Creme Care, 25 ks; 140 Kč

Pečující čisticí ubrousky Nivea Creme Care , 25 ks; 140 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

U těchto ubrousků je skvělé to, že nejen pleť vyčistí od make-upu, ale zároveň o ni i pečují, takže se tentokrát obejdu i bez krému. Samozřejmě to není takové, jako kdybyste si namazala pleť krémem, ale po použití nebyla pleť vysušená a nebyla napnutá, což hodnotím velmi pozitivně! Ubrousky lze použít na pleť i oči, a dokonce zvládnou i voděodolný make-up. Já mám problém s tím, že mě v očním okolí ubrousky trochu pálily, ale to mě nepřekvapuje, protože oči mám velmi citlivé, co se týče odličovačů. Nicméně jako nouzová možnost ve stanu by posloužily dobře!

Známka jako ve škole: 2 

Odličovací ubrousky Garnier Skin Naturals Essentials, 25 ks; 100 Kč

Odličovací ubrousky Garnier Skin Naturals Essentials, 25 ks; 100 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Odličovací ubrousky jsou geniální právě teď v létě, když odjedete na víkend na hudební festival nebo jen pod stan. Ubrousky Garnier jsou moc příjemné, snadno stírají make-up, a dokonce velice dobře odličují i řasenku, aniž by podráždily citlivé oční okolí. Pleť zanechávají vláčnou a stačí jen nanést krém. Balení se musí pečlivě uzavírat, jinak rychle vysychají.

Známka jako ve škole: 2

Autor: luh