Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krásná i bez make-upu? Máme pro vás 5 tipů

21. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Vyjít ven bez make upu? Pro mnoho z nás naprosto nemyslitelná věc. Přitom bez make upový vzhled je poslední dobou velkým hitem, což dokazuje i to, že svou nenalíčenou tvář už odhalila řada zahraničních i českých celebrit a odvahu jej vyzkoušet postupně sbírají i „obyčejné“ ženy, které bez líčení často nevyšly ani do obchodu přes ulici.

Známe to všechny… Kruhy a váčky pod očima, bledá pleť bez jiskry. Ženy používají líčení, aby zakryly nedostatky jejich pleti. Za make up toho schováme opravdu hodně. Přitom stačí dopřát pleti to, co potřebuje – důkladnou péči.

 Patříte-li k ženám, které make-up milují a na každodenní líčení nedají dopustit, možná právě díky novému trendu zjistíte, že i přirozená krása má něco do sebe. Po ránu ušetříte čas, můžete beze spěchu posnídat nebo si dokonce přispat, a peníze jindy investované do nových malovátek můžete utratit za něco docela jiného. Také odpadají starosti s tím, jestli je líčení výraznější či méně nápadné, než byste ráda, nebo že si při sportu či při pláči rozmažete oči. A co víc, díky bezmakeupovému trendu snadno otestujete i své sebevědomí...

 A že se o pleť staráte a stále je bez jiskry? Jste si jistá, že jí dopřáváte vážně to, co doopravdy potřebuje?  Máme pro vás 5 tipů, jak vypadat skvěle i bez make upu!

Pravidlo č. 1 – Pleť čistěte ráno i večer

Věnujte dostatek času pečlivému čištění pleti. Udělejte si z tohoto kroku kosmetického ošetření ranní a večerní rituál. „Pouze dokonale vyčištěná pleť může během spánku nerušeně regenerovat, dostatečně „dýchat“ a také vstřebávat pečující přípravky,“ říká Hana Modrá, odborná kosmetická konzultantka značky NIVEA a dodává: „Pokud se pečující přípravky nanášejí na pokožku bez předchozího vyčištění, účinné látky se nedostávají k povrchu kůže, nevstřebávají se a pleť se „dusí“. Pleť je pak unavená, zašedlá a ztrácí kondici. Naopak čistá pleť dobře regeneruje a maximálně využívá aktivní látky z kosmetiky, což se pak projeví na jejím vzhledu i bez make-upu.“

Zklidňující micelární voda (Nivea, 200 ml, 140 Kč)

Pravidlo č. 2 – Dostatečně hydratujte

Hydratace je základ zdravé a krásné pleti. A právě dostatek neperlivé čisté vody a spánku nejvíce působí na to, aby byla vaše pleť hezká. Neméně důležitá je i kvalitní hydratační péče – krémy, které pokožku nejen hydratují, ale i posilují její ochrannou bariéru. Díky vnitřní i vnější hydrataci si kůže udrží svou pružnost a svěžest – navíc předejdete předčasnému vzniku prvních vrásek, které mnohdy nebývají ani tak důsledkem stárnutí, jako spíš špatné hydratace pokožky.

Autor: Nivea

Energizující denní krém proti vráskám Q10 plus (Nivea, 50 ml, 300 Kč)

Pravidlo č. 3 – Dopřejte pleti každodenní masáž

Aby si kůže zachovala svůj mladistvý vzhled a účinné látky obsažené v kosmetice využila co nejlépe, dopřejte jí každodenní masáž – zkrátka krémy či séra vmasírujte do kůže krouživými pohyby a poťukáváním prstů. Nebojte se při tom lehce přitlačit! Při výběru kosmetiky zohledňujte nejen typ pleti, ale i svůj věk – mladá pleť totiž potřebuje hlavně hydrataci a stárnoucí naopak ocení krémy s vyšším obsahem výživných látek a určitě také omlazující pečující séra.

Perlové sérum proti vráskám Q10 plus (Nivea, 40 ml, 430 Kč)

Pravidlo č. 4 – Rozjasňujte jen krémem

Víte, že pleť můžete zdokonalit a rozzářit i bez použití make-upu? Stačí použít lehký BB krém, který pleť rozzáří a speciální oční krém, jenž pomocí pigmentů a speciálních světlo odrážejících částeček umí zamaskovat vrásky a kruhy pod očima. Takové krémy navíc většinou pleť i vyhlazují, takže se světlo mnohem lépe odráží a pleť na pohled vypadá mladší a svěží.

Oční rozjasňující krém Cellular Perfect Skin (Nivea, 15 ml, 315 Kč), Zkrášlující hydratační BB krém 5 v 1 (Nivea, 50 ml, 210 Kč)

Pravidlo č. 5 – Nezapomínejte na rty

Propadla jste trendu výrazných rtěnek? Věřte, že i bez nich můžete vypadat kouzelně. Výrazné rty se některým mužům moc nelíbí a raději dají přednost přirozenosti. Jak tedy zvýraznit rty? Úplně postačí lehké tónovací balzámy na rty, které o rty pečují a přitom je zkrášlí jemným leskem. Rty ošetřujte balzámem na rty večer před spaním a také během dne, kdykoli si vzpomenete. Občas rtům dopřejte intenzivnější ošetření ve formě peelingu a výživné masky – jemným přejížděním zubním kartáčkem odstraňte ze rtů drobné šupinky kůže, a pak na rty naneste vrstvičku medu nebo je natřete olivovým olejem. Díky takové péči budou rty stále jemné a bez prasklinek.

Autor: Nivea

Naše tipy: Balzám na rty Hydro Care (Labello, 4,8 g, 63 Kč); Balzám na rty Pearly Shin (Labello, 4,8 g, 63 Kč)