Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Máte oční stíny, které nepoužíváte? Udělejte si z nich dokonalý lak na nehty!

31. ledna 2017 | 06:00

Rozbily se vám oblíbené oční stíny nebo máte odstíny, které nenosíte, protože jsou příliš výrazné a už se vám nelíbí? Předtím než je hodíte do koše, jim dejte šanci. Snadno si z nich totiž vyrobíte jedinečný lak na nehty. Poradíme vám, jak na to!

Určitě se vám už někdy stalo, že jste si ve výprodeji koupila oční stíny, které se vám strašně líbily, ale pak jste se sama sobě divila, co vás k nákupu vlastně vedlo. Výrazně modré, třpytivé nebo například zlaté stíny použijete zpravidla jednou, a i když se vám v drogerii tolik líbily, pak vám jen smutně leží v šuplíku.

Předtím než stíny dáte kamarádce, jejímž koníčkem je ochotnické divadlo, nebo desetileté neteři, co takhle je využít k výrobě originálního laku na nehty? Modré třpytivé stíny totiž sice mohou na víčkách vypadat příšerně, ale na vašich nehtech úchvatně! Jak na to? Podívejte se na video!

Vše, co budete potřebovat, jsou rozbité oční stíny a bezbarvý lak na nehty. Prášek ze stínů jednoduše nasypte do lahvičky, důkladně ho protřepejte a můžete lakovat. Pokud chcete, aby měl lak jen nádech, použijte stínů jen trochu. Pro sytější krytí budete stínů muset použít samozřejmě víc.

Video se připravuje ...
Rozbily se vám oční stíny? Vyrobte z nich originální lak na nehty! • VIDEO: Brigita Zemen/BPŽ

Stejným způsobem si můžete vyrobit také tónovaný balzám na rty. Místo laku na nehty musíte rozbité stíny nebo tvářenku smíchat s vazelínou. Opět platí, že jak sytý odstín chcete, tolik produktu budete muset použít.

Rozbily se vám oblíbené stíny, tvářenka nebo pudr a vy je chcete zachránit? Zajděte si do lékárny pro líh a snadno si je opravte. V dalším videu vám prozradíme, jak na to.

Video se připravuje ...
Zachraňte rozbité stíny, pudr nebo tvářenku! • VIDEO: Andrea Zelníčková

Autor: Brigita Zemen