Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Češi a péče o ruce: Jak jsme na tom?

13. prosince 2016 | 16:00
Prezentace klienta |

Během zimy jsou naše ruce podrobeny velké zátěži. Denně jsou vystavovány chladnému počasí a přesušenému vzduchu v místnostech. Proto je důležité věnovat dostatečnou péči vaší pokožce, která je kvůli mrazům citlivější než obvykle. 

Zima ve znamení krásných rukou

Nejen chladné počasí, ale i používání mýdel a nepříznivé životní prostředí, dává našim rukám pořádně zabrat. Pokožka doslova trpí, stává se citlivější a náchylnější k podráždění. Ruce jsou naší vizitkou a péče o ně by měla být pro každého samozřejmostí. Trápí-li vás zatvrdlá a popraskaná pokožka, bolestivé nehtové záděry či odchlipující se nehtová kůžička, pravidelně používejte krém na ruce, který vám od vašich obtíží pomůže. A jak jsme na tom s péčí o ruce my - Češi?

Chraňte ruce před mrazem

Pravidelná péče o ruce je základem zdravě vyhlížející pokožky. Obzvláště v zimě mnoho lidí promašťování rukou podceňuje. Málokdo si uvědomí, že mráz pokožku dokáže skutečně potrápit, a to i když nosíme rukavice. Hydratací pokožky předejdeme nepříjemnému svědění a ošklivému vysušení, pokožka navíc bude hebká, vláčná a déle si uchová svou „mladost“.  Kromě rukou bychom určitě neměli zapomínat ani na zbytek těla, jenž si zaslouží stejnou pozornost. 

Autor: Indulona

„Pravidelné promašťování je velmi důležité. Navíc není nutné využívat drahých krémů, dobrou službu splní i základní krémy, neboť jejich složení vychází ze stejných elementárních látek (např. voda, přírodní vazelína, glycerin apod.),“ říká dermatoložka MUDr. Jindřiška Rajnišová. Hydratovaná a dobře vyživená pokožka je symbolem krásy i zdraví.

Muži versus ženy

Málokdo bude asi překvapený, že na péči o ruce kladou větší důraz ženy. Ty používají krémy na ruce i několikrát denně. Nejčastěji po jejich umytí nebo kdykoliv je k tomu nepříjemný pocit suchých rukou dožene. Mnoho žen bere pravidelné natírání rukou také jako zvyk a jako důležitou prevenci před suchou a nevzhlednou pokožkou. Muži krémování rukou spojují často s prací a regenerací po ní.

Fakta v číslech

Celých 80 % Čechů se o své ruce stará pomocí krémů přímo na to určených. Někteří ale pokožku rukou promašťují i tělovými krémy nebo mléky, většinou se tak děje hlavně z finančních důvodů. Luxus ve formě masáží (8 %) či zábalů rukou (4 %) si dopřává jen málokdo. Výzkum na toto téma ralizovala společnost STEM/MARK pro tradiční českou značku Indulona, která se o naši pokožku stará již téměř 70 let.

Autor: Indulona

Češi preferují tradici, ověřenost i rozumnou cenu

55 % z nás důvěřuje tradičním a ověřeným značkám za rozumnou cenu, každý pátý je pak dlouhodobě věrný jedné značce. Jen 8 % Čechů při výběru krému na ruce řeší jeho složení. Důraz na přírodní složení je opět typický spíše pro ženy. Lidé si při koupi ke krému rádi přivoní či ho přímo vyzkoušejí. Dle výzkumu mírně preferujeme výrobky tuzemské. Nejčastěji používaným krémem na ruce mezi Čechy je pak dnes již legendární krém Indulona. Jako svou oblíbenou značku ji uvedlo 63 % respondentů. Na ruce si ji maže 6 z 10 lidí, kteří krémy na ruce běžně používají. Muži ji dokonce preferují ještě více než ženy.

 Více informací naleznete zde .

Související články