Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ozdobte svou vaginu! Chloupky jsou out, frčí kamínky a obrazce

Video se připravuje ...
Na to, jak se zdobí vagina, jsme se šly podívat do pražského salonu Korunka
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
12. listopadu 2016 | 06:00

Neupravené ochlupení nejen v intimních oblastech je v dnešní době minulostí u většiny žen. I dohladka depilované klíny nebo úprava chloupků v podobě tenké čárky jsou ale, zdá se, nuda. Proto přišly kosmetické salony s originálnější úpravou – vajazzlingem, tedy zdobením klína pomocí barevných, blyštivých kamínků nebo nejrůznějších ornamentů. Jak aplikace probíhá, nám předvedli v pražském salonu Korunka.

Zdobení vaginy, neboli vajazzling, není žádnou horkou novinkou. V USA s ním přišla herečka Jennifer Love Hewitt už zhruba před čtyřmi lety, když se vyrovnávala s ošklivým rozchodem. Místo aby se cpala zmrzlinou a chodila v slzách, teplácích a s umaštěnými vlasy, vzala to za opačný konec, a to doslova. Nechala si totiž svůj klín ozdobit kamínky.

"Cítila jsem se po rozchodu příšerně a potřebovala jsem si nějak zvednout náladu a sebevědomí a tohle bylo něco, co jsem po rozchodu nikdy nezkusila. A víte co? Fungovalo to skvěle! Je to, jako kdybyste měla v kalhotkách malé třpytivé tajemství. A upřímně, zatím si nikdo nestěžoval," popisuje krásná herečka své nadšení ze zdobení intimních partií v jedné z mnoha amerických talk show, ve kterých o vajazzlingu mluvila.

Video se připravuje ...
Jennifer Love Hewitt nadšeně hovoří o vajazzlingu • VIDEO: youtube.com_Conan on TBS/bpž

Nepropadla mu přitom sama, dalšími nadšenými celebritami, které si pravidelně nechávají zdobit svůj klín, jsou například Kim Kardashian, Amy Childs, Jennifer Lopez nebo Britney Spears.

Co je vajazzling?

Jak už je vám nejspíš jasné, jde o úpravu klína ve specializovaných salonech, při které se nejprve velmi pečlivě, většinou cukrovou pastou nebo voskem, odstraní všechny intimní chloupky. Potom se jen pohodlně uvelebíte na lehátku a necháte kosmetičku dělat svou práci.

Tou je lepení drobných krystalů nebo kreslení ornamentů na místo, kde jste ještě před chvílí měla chloupky. Fantazii se přitom meze nekladou. Můžete mít decentní srdíčko stejně jako velký nápis nebo ornament zdobící váš Venušin pahorek.

Jak dlouho vydrží a kolik stojí?

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že zdobení klína není příliš levnou záležitostí. Musí mu předcházet dokonalá depilace, za kterou v salonu zaplatíte zhruba kolem osmi set korun. Cena za samotný vajazzling se pak odvíjí od toho, pro jaký obrazec jste se rozhodla. Zaplatíte za něj tak zhruba 500 až 2000 korun.

Aplikace je, na rozdíl od piercingu nebo tetování, naprosto bezbolestná, protože ornamenty se na kůži kreslí henou a kamínky se lepí pomocí hypoalergenního lepidla. Z toho ale také vyplývá, že tato ozdoba je pouze dočasná. Při správné péči vám obrázek na kůži vydrží zhruba deset dnů. Musíte si ale dávat pozor, aby se vám kamínky neulouply například při tření o džíny, a také při sprchování je lepší místo s kamínky překrýt fólií.

Co si o tomto "vyšperkování" klína myslíte vy? Nechala byste si svůj klín také vyzdobit, nebo zůstanete u možná nudnější, ale zato osvědčené klasiky?

Autor: brig