Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Test BB, CC a DD krémů: Který kryje, sjednocuje a hodí se pro vaši pleť?

  • 15. září 2016 | 06:00

    Vyznáte se v kosmetické abecedě? My v redakci jsme s tím měly docela problém. Každý krém totiž slibuje něco jiného. Jak tedy poznat, jestli sáhnout po BB, CC, nebo dokonce DD krému? Musíte ho zkrátka vyzkoušet. Podívejte se, jak jsme s nimi byly spokojené. Co všechno dokážou a který by mohl sednout vašemu typu pleti?

  • Editorka Markéta testovala:

    Dermaheal CC krém, 499 Kč
    Dermaheal CC krém pro kompletní korekci, 499 Kč, koupíte na www.medaprex.cz
    Autor: archiv firem

    Ještě do nedávna jsem moc nechápala, jak se krémy BB, CC nebo dokonce DD liší. Naštěstí mě moje kolegyně poučila, a tak vím, že by měl sjednotit barvu pleti, což se u tohoto výrobku daří celkem dobře. Ale i když patří mezi ty, co jsou pigmentované, s vyloženým zčervenáním si tedy moc neporadil. Nicméně nepálil a to je pro mě kvalita číslo jedna!

    Známka jako ve škole: 2

    Nuxe DD krém, 298 Kč
    Nuxe DD krém Creme Prodigieuse, 298 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Tenhle krém mě nadchnul. I když mám suchou pleť, dokáže si poradit a opravdu se pod něj nemusím mazat, platí to ale bohužel jen v případě, že použiju sérum. Pro mladší plet bude ale dokonalý, skvěle kryje, je přitom lehký, nedráždí pleť a nádherně voní.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Alva BB krém, 765 Kč
    ALVA BB krém přírodní, 765 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Moje pleť nesnese nic se silikony, po kterých se mi okamžitě začnou ucpávat póry, takže po přírodním BB krému jsem sáhla ochotně. Tento obsahuje mikrokuličky s pigmentem, hezky sjednocuje, nedráždí a lehce kryje. Na pleti vydrží celý den, aniž by se příliš mastila. Upřímně ale musím přiznat, že cena mi přijde přemrštěná, i přestože jde o výrobek v BIO kvalitě.

    Známka jako ve škole: 2

    Avril BB krém, 239 Kč
    Avril přírodní BB krém, 239 Kč, koupíte na www.nuspring.cz
    Autor: archiv firem

    Můj nový favorit! Na to, že jde o BB krém, je překvapivě hutný a středně kryje, takže by se dal skoro považovat za make-up. Díky obsahu bambuckého másla není potřeba se pod něj mazat a pleť hydratuje. Odstín sedí na léto, v zimě bude na moji světlou pleť tmavý. Čistě přírodní výrobek je pro mě za cenu pod 250 korun prostě úžasný.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Ziaja Med Tónující krém, 269 Kč
    Ziaja Med Tónující krém SPF 50+, 269 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    Pro mě je Ziaja vždycky sázka na jistotu. A jinak tomu nebylo ani v případě tohoto tónovacího krému. Není vůbec tuhý, takže se velmi příjemně roztírá, navíc má lehkou vůni. Je lehce tónovaný, takže zakryje skutečně jen ty nejdrobnější nedokonalosti pleti, jako jsou narudlé fleky či podobně. Nemusíte se tedy bát, že když si jej nanesete na opálenou pokožku, že by to působilo nepřirozeně. Používala jsem jej v létě, když jsem byla třeba na kole, jako ochranu před sluníčkem a zároveň jako lehké krytí. Ani když jsem se zapotila, krém netekl, neměla jsem jej všude „rozmatlaný“.

    Známka jako ve škole: 1

    Loreal Skin Perfection BB krém, 249 Kč
    Loreal Paris BB krém 5v1, 249 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tento BB krém jsem si opravdu zamilovala! Mám ráda jemné líčení a k make-upu jsem zatím cestu nenašla. Ale i tak mám ráda, pokud je pleť sjednocená a drobné nedokonalosti skryté. A to je to, co BB od Lorealu přesně splnil! Používám jej každý den, pleť mám hydratovanou, bez pupínků. Takže jestli chcete přirozené krytí a přitom nezatěžovat moc pokožku, pak je Loreal jasnou volbou!

    Známka jako ve škole: 1

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Manufaktura jemný BB krém, 249 Kč
    Manufaktura Jemný BB krém s bambuckým máslem, 249 Kč, koupíte v prodejnách Manufaktura nebo na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem

    Lehký a voňavý BB krém od Manufaktury jsem si během léta zamilovala. Předem ale říkám, že pokud máte mastnou pleť, nebude to nic pro vás, protože krém je trochu mastnější. Krásně se roztírá, vypadá přirozeně a na obličeji ho vůbec necítíte. Díky obsaženému bambuckému máslu je skvělý i na zimu. Kdyby obsahoval UV filtr, byl by to pro mě asi naprosto dokonalý výrobek, který můžu používat po celý rok. Příjemným bonusem je symbol králíčka na zadní straně, který upozorňuje, že výrobek nebyl testován na zvířatech.

    Známka jako ve škole: 1-

    Lirene CC krém Magic, 195 Kč
    Lirene CC krém Magic Make-up, 195 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    Jak je známo, CC krémy nenahradí make-up, pouze se postarají o sjednocení a hydrataci pleti. Nemám příliš problém s flíčky na obličeji, ale i tak byla moje pleť po nanesení mnohem hezčí. Když jsem pak přidala klasický make-up, mnohem lépe se mi díky CC krému roztíral a netvořily se mi nevzhledné mapy. Samotný CC krém se také skvěle roztíral, i když oproti BB krému byl tužší.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Editorka Radka testovala:

    Bourjois Paris 123 CC krém, 174 Kč
    Bourjois Paris 123 Perfect CC Cream, 174 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Asi chci po CC krémech nemožné, totiž aby kryly, což ale s bídou dokáže každý druhý, ačkoli to výrobci slibují a má to být jednou z jejich vlastností. Nicméně výrobek Perfect 123 to umí, navíc pleť hezky zmatní, takže člověk se neleskne jako měsíček v úplňku. Což bývá můj problém, proto používám přes make up ještě pudr. Tady to nebylo potřeba, navíc s pudrem to vypadalo už trochu jako maska. Krém je také dost hutný, což může citlivější pleti působit problémy, ale jinak by zase tolik nekryl.

    Známka jako ve škole: 2

    Rituals Beautifying Day Cream, 500  Kč
    Rituals Beautifying Day Cream, 500 Kč, koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách Rituals
    Autor: archiv firem

    Není to vlastně klasický BB nebo CC krém, ale denní krém s krycím efektem. A pokud nechcete úplně zázraky, co se krytí týká, sáhněte po něm, protože jde o velice příjemnou záležitost. Ze začátku mě překvapila hodně světlá barva,ale po nanesení na pleť ztmavne. A moje matná pleť se po něm rozsvítila, to miluju. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Nivea BB krém 5v1, 210 Kč
    Nivea Zkrášlující hydratační BB krém 5v1, 210 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    BB krém Nivea 5v1 je hutnější, než jsem u BB-ček zvyklá, a slibuje tak bohatou hydrataci pleti, která se potvrdila i během testování. Pozitivně hodnotím i vysokou krycí schopnost, která by mohla snadno konkurovat i leckterým make-upům. Co pro mě bylo trochu zklamáním, jsou odstíny, které jsou v nabídce dva a pro mou pokožka jsou oba dost tmavé. I ten světlejší mohu využít pouze v létě, kdy jsem opálená.

    Známka jako ve škole:2

    Eucerin hyaluron filler CC krém, 735 Kč
    Eucerin Hyaluron-Filler CC krém, 735 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Prvně mě upoutala příjemná parfemace, která může být pro někoho možná moc silná. Velmi lehce se roztírá díky své jemné konzistenci. Pleť nezabarví do oranžova, takže by mohl vyhovovat opravdu velkému množství uživatelek. Po vsáknutí do pokožky nezvýrazní suchá místa a nezanechává na pleti šupinky. Nečekejte od něj však žádné výrazné krytí ani sjednocení, na tváři zanechá spíš jemný barevný nádech, než aby kryl velké nedostatky, takže bych ho doporučila ženám, které mají hladkou a hezkou pleť a potřebují jen mírné sjednocení a rozjasnění. Bohužel zatím nemohu posoudit účinek proti vráskám.

    Známka jako ve škole:2

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

    Eucerin CC krém na opalování, 405 Kč
    Eucerin CC krém na opalování na obličej SPF 50+, 405 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Spojení krému, make-upu a UV ochrany mi přijde jako geniální vynález pro ty, co nejsou v létě výhradně v lese nebo u vody a chtějí se líčit i v parných dnech. Eucerin je lehký krém, tónování opravdu spíš sjednocující než zakrývající. V důsledku toho ovšem nemáte na obličeji vrstvu čehosi, pod čím se v létě potíte a vy jasně víte, že vaše kůže nedýchá. Odstín „mittel“ je docela tmavý, pro mou spíše snědší pokožku tak přirozeně přiživil letní opálení.

    Známka jako ve škole: 1

    Lumene BB Sérum, 408 Kč
    Lumene BB Serum Bright Now Vitamin C, 408 Kč, koupíte v síti parfumerií Fann
    Autor: archiv firem

    Ve chvíli, kdy jsem nastudovala rozdíl mezi BB, CC a DD krémem, přišlo BB sérum a lehký zmatek byl zase tady. Sérum nicméně slibuje sjednocení pleti /proto asi označení BB/ a to musím říct, že dokáže poměrně dobře i bez krycí složky. Po namazání jsem měla - zřejmě díky pigmentům odrážejícím světlo - pleť rozjasněnou a vyživenou. Dokázal zakrýt drobné červené žilky na tvářích, na kruhy pod očima nebo pupínky ale bylo potřeba přidat make-up nebo korektor. Krém krásně voní po ovoci. Jako vyživující a sjednocující sérum s vitamínem Lumene obstojí u lidí s méně problematickou pletí na jedničku.

    Známka jako ve škole: 1-

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.