Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak pečovat o pleť v zimě?

12. ledna 2016 | 16:59
Prezentace klienta |

Základním kosmetickým pravidlem je, že denní krém pleť přes den ochraňuje a noční krém v noci pokožku vyživuje a regeneruje. V zimním období je pokožka vystavena častým změnám teplot a nepřízni počasí. Česká kosmetika RYOR má široký sortiment výrobků, které jsou vhodné na zimní období, stačí si pouze správně vybrat a my Vám pro lepší výběr přinášíme tipy na některé z nich.

Jak o naši pleť pečuje denní krém?

Přes léto denní krém pleť chrání před slunečními paprsky (někdy svými aktivními látkami a navíc je většinou obsažen i UV filtr, dále chrání před nečistotami z ovzduší, povětrnostním podmínkám) a často doplňuje i hydrataci, v zimě je pleť potřeba navíc chránit ještě před nepřízní počasí v podobě větru, chladu i mrazu. Také v zimním období pleť čelí častým teplotním výkyvům, kdy například venku mrzne a uvnitř budovy je teplo.

Autor: RYOR

Noční krém = výživa a regenerace

Hlavním úkolem nočního krému je pleť přes noc zregenerovat a vyživit. V noci je celý organismus v klidu a nemusí se soustředit na jiné aktivity – chůzi, mluvení, atd., nejlépe a intenzivně dochází k regeneraci pokožky, a právě proto je potřeba pleti dodat co nejvíce aktivních látek, aby látky byly využity účinněji, rychleji a kvalitněji. Zvýšení aktivity se nejčastěji provádí aplikací séra na noc pod krém.

Výrobky vhodné na zimu

Pro suchou, citlivou a dehydratovanou pleť

Výživný krém s mandlovým olejem je vhodný i pro citlivou pleť, kterou díky typu emulze voda v oleji chrání pleť před vysoušením. Přípravek se velmi rychle vstřebává a je vhodný pro všechny věkové kategorie. Dále jsou vhodné i další výrobky z řady Suchá a citlivá pleť, například Tradiční mandlový krém ultramastný či Výživný krém Exclusive, při velkém mrazu Výživný krém s přírodními oleji, který je mastnějšího charakteru.

Autor: RYOR

Aknózní a mastná pleť

Najít vhodný přípravek na zimní období, který je vhodný pro mastnou a aknózní pleť, tak aby přípravek příliš nezmastil, bylo docela obtížné. Řešením je současný Ochranný krém na problematickou pleť na bázi tekutých krystalů, které velmi dobře postupně hydratují pleť. Jedná se o speciálně pocitově lehký přípravek s extraktem z mořských řas, který pomáhá k ošetření tohoto typu pokožky a je vhodný i do mrazu.

Autor: RYOR

Nadstandartní péče o každou pleť

Řada Arganový olej obsahuje jeden z nejvzácnějších a nejdražších olejů na světě, tedy arganový olej přezdívaný jako marocké zlato. Tato řada je vhodná pro všechny věkové kategorie a typy pleti. Pleť je po použití hydratovaná, svěží a látky obsažené v oleji pomáhají redukovat vrásky. Nadstandartní volbou je například novinka Výživný krém s kmenovými buňkami z argánie, Denní krém s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem nebo Noční krém s hedvábím, beta-glukanem a arganovým olejem.

Autor: RYOR

Problém s popraskanými žilkami

Jestliže máte pleť, která už je vlivem genetických kódů, a tím pádem i dědičně postižená popraskanými žilkami nebo-li kuperózou, je potřeba chránit pleť dvakrát tolik. Takže večer použijeme Krém proti zarudnutí a rozšířeným žilkám, který je na bázi tekutých krystalů, s obsahem dubu korkového, který snižuje zarudnutí a komplex vitaminu A, C a E, který je ve formě lipozomu posiluje žilní stěnu a zabraňuje praskání žilek. Je nutné na noc ještě překrýt vhodným výživným krém, na den aplikujte stejný přípravek a na něj aplikujte lehký denní krém.

Autor: RYOR

Více informací o výrobcích naleznete na www.ryor.cz, a pokud si nevíte rady s péčí o pleť, navštivte poradnu na www.mujryor.cz.