Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Problém s úbytkem vlasů? Máme pro vás řešení!

22. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Trápí vás úbytek vlasů a s tím spojené nevzhledné lysiny na hlavě? Rádi byste se dozvěděli, jak efektivně tyto problémy vyřešit? Na vaše otázky odpovídala MUDr. Olga Shalamova z kliniky estetické dermatologie a stomatologie Mediestetik.

Dobrý den,dcera (17) se od dvou let léčí s juvenilní revmatoidní artritidou.Momentálně bere denně Aravu a jednou týdne Methotrexat.Poslední rok se velmi zhoršila kvalita vlasů.U kořínků jsou husté (i když velmi jemné),ale když dorostou k ramenům,jsou řídké,lámou se. Bere methionin,po něm je vidět maličké zlepšení,ale nic převratného.Vlasy si nekulmuje,ani nefénuje. Poradíte, prosím, zda existuje něco na zlepšení? Děkuji (Simona)

Dobrý den, kvalita vlasů v případě vaší dcery trpí zejména prováděnou léčbou. V tomto případě bych doporučila konzultaci se specialistou, dále pak klasické vitamínové doplňky, používat vhodný šampón a případně využít zde již zmiňované vlasové mezoterapie, který dodává potřebné živiny přímo do vlasové pokožky hlavy. Případně lze využít technologii obohacené plazmy Regenplazma. V případě zájmu jsem vám na klinice Mediestetik k dispozici.

Dobrý den pani doktorko, v čem je metoda Real hair lepší než klasická transplantace vlasu?(Jiřina Kovářová)

Dobrý den, oproti transplantaci vlasů je metoda RealHair čistě neinvazivní, to znamená, že při ní nedochází k žádnému narušování pokožky. Transplantace může být bolestivá a nemusí být vždy úspěšná, naproti tomu při RealHair je výsledek zaručen a celý proces není pro pacienta nijak nepříjemný. Transplantace vlastních vlasů pak rovněž není možná v případech totální alopecie, kde naopak RealHair účinně pomůže.

Dobry den, rada bych se zeptala jak dlouho se na vlasovou nahradu ceka? Dekuji.(Natálie R.)

Dobrý den, výroba vlasového štěpu RealHair trvá zhruba 6-8 týdnů. Ve výjimečných případech, kdy se jedná o kompletní náhrady u totální alopecie může být doba delší. To se týká zejména situace, kdy si pacient přeje náhradu s extra dlouhými vlasy.

Dobrý den, mám 56 let, jsem po menopauze a v poslední době mi začaly docela hodně padat vlasy. Žádné léky neužívám. Je to v mém věku normální? Jsem blondýna a vżdy jsem měla jemné a řidší vlasy. Děkuji.(Marie)

Dobrý den, v období menopauzy dochází v těle k výrazným hormonálním výkyvům, které se mohou projevit právě i řídnutím a vypadáváním vlasů. Zvlášť pokud jste měla vlasy vždy jemné a řidší, je výsledek těchto změn viditelnější. Ve velké většině případů je tato situace normální, pokud si ale nejste jistá, vyhledejte trichologa a poraďte se s ním osobně

Dobrý den, mojí mamince vypadaly vlasy kolem 45 roku věku, že měla lysiny. Je to dědičné? Dá se tomu předejít?(Jarmila Š.)

Dobrý den, alopecie samozřejmě může být zapříčiněna určitými genetickými predispozicemi, které se nedají příliš předjímat. Důležitá je proto prevence a správná péče o vlasy, ať už správná životospráva a strava, tak například mezoterapie, tedy hloubková výživa vlasů, případně RegenPlazma/RegenMatrix, což je švýcarská DNA terapie, která dosahuje nejen při léčbě, ale také při prevenci ztráty vlasů skvělých výsledků. Máte-li obavy, doporučuji Vám navštívit trichologa, neboli lékaře, který se specificky zabývá léčbou pokožky hlavy a vlasů. Zastavte se třeba za mnou na Praze 1 na klinice Mediestetik a můžeme se spolu podívat na některé možnosti.

Celý chat je k dispozici ZDE!